ΑΚΕΛ: Ο Υπουργός Δικαιοσύνης «πρότεινε νομοθεσίες ως δέσμιος της Αρχιεπισκοπής»

Άρχισε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, η συζήτηση της δέσμης των νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση του οικογενειακού δικαίου. Στη δέσμη των νομοσχεδίων περιέχεται και νομοσχέδιο για τροποποίηση του Συντάγματος. Επίθεση κατά του Υπουργού Δικαιοσύνης εξαπέλυσε το ΑΚΕΛ μετά το πέρας της συζήτησης. 
 
Η συζήτηση επικεντρώθηκε, όπως δήλωσε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού, στο νομοσχέδιο που αναθεωρεί τον νόμο για τις σχέσεις γονέων και τέκνων, στο οποίο, όπως ανέφερε, εντοπίστηκαν σοβαρά κενά και αδυναμίες και εξέφρασε την άποψη ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης "πρότεινε νομοθεσίες ως δέσμιος της Αρχιεπισκοπής". Τοποθετούμενος επί της δέσμης των νομοσχεδίων, ανέφερε ότι όλα τα αναπτυγμένα κράτη της Ευρώπης, που σέβονται τους πολίτες τους, ενσωματώνουν στα Συντάγματα και τις νομοθεσίες τις βασικές αρχές και αξίες, του σεβασμού στη διαφορετικότητα και την πολυπολιτισμικότητα.
 
Συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι στην επιχειρούμενη συνολική μεταρρύθμιση του Οικογενειακού Δικαίου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης θέλει να διατηρήσει ένα απηρχαιωμένο σύστημα σε ό,τι αφορά την έκδοση διαζυγίου. Δήλωσε πως ο Υπουργός Δικαιοσύνης, "δέσμιος των υποσχέσεων που έδωσε αυτός εκ μέρους της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού στην Αρχιεπισκοπή, στην Εκκλησία της Κύπρου, προωθεί με νομοσχέδιο συνταγματική τροποποίηση, η οποία να επιτρέπει ως λόγους διαζυγίου μόνο τους λόγους που επιτρέπει η Εκκλησία και μάλιστα αποκλειστικά για όσους πιστεύουν στα ορθόδοξα δόγματα".
 
Δηλαδή, "οι Αρμένιοι, οι Μαρωνίτες, οι Λατίνοι, οι Τουρκοκύπριοι, οι χιλιάδες των κοινοτικών και πολιτών τρίτων χωρών που παντρεύονται στην Κύπρο καθώς και όσοι συμπολίτες μας δεν θρησκεύουν, για να εκδώσουν διαζύγιο θα πρέπει να υιοθετήσουν τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου, ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει καταργηθεί", είπε ο κ. Δαμιανού. Όπως ανέφερε περαιτέρω, το ΑΚΕΛ έχει ισχυρή άποψη ότι η μεταρρύθμιση του Οικογενειακού Δικαίου, είναι αναγκαία και έχει καθυστερήσει, αλλά θα πρέπει να οδηγεί την κοινωνία ένα βήμα μπροστά και όχι να συνιστά πισωγύρισμα.
 
Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ είπε τέλος πως η Κοινοβουλευτική του ομάδα καταθέτει προτάσεις για το σύνολο των νομοσχεδίων και θα προσπαθήσει να επιφέρει αλλαγές που θα σέβονται τα δικαιώματα των πολιτών, χωρίς διάκριση στη βάση εθνοτικής καταγωγής, θρησκείας, ή άλλων πεποιθήσεων, συμπληρώνοντας ότι «κάποιοι θέλουν να μας πάρουν πίσω στο Βυζάντιο».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας
Αναχώρησαν προς το άγνωστο οι πέντε βάρκες που ανακόπηκαν από τις κυπριακές Αρχές στα σύνορα του Λιβάνου
Ανάγκη βελτίωσης νομοθεσίας για Nέο Σύστημα Διορισίμων-Αναμένεται συνάντηση ΟΛΤΕΚ με ΥΠΑΝ
Ψάχνει τα ίχνη 18χρονου που εξαφανίστηκε στη Λευκωσία η Αστυνομία (pic)
Οι πληροφοριοδότες πίσω από τις συλλήψεις για εμπρησμούς, τα στοιχεία ενώπιον των Αρχών και το modus operandi
Απεργούν οι μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι-Ζητούν αυξήσεις μισθών, ωφελήματα και Συλλογική Σύμβαση
Με περικοπές σε ενοίκια και φοιτητικά επιδόματα ο προϋπολογισμός ΤΕΠΑΚ-Αρχίζει έλεγχο το ΥΠΑΝ
Ποινή φυλάκισης οκτώ χρόνων σε 43χρονο που τον έπιασαν με κοκαΐνη οι Αρχές
Έδειξε τα κενά σε πρόνοιες για την προστασία των παιδιών ο ΣΠΑΒΟ-Έδωσε χρονοδιάγραμμα η Επ. Νομικών
Μιχαηλίδου: Χρέος να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας