Δεν καταθέτουν κοινή πρόταση, θα συζητήσουν τις εισηγήσεις τους για τα τετράμηνα

Έτοιμοι να ριχθούν στην προσπάθεια για διαμόρφωση των βασικών θέσεων τους για τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων ανά τετράμηνα και να βρεθεί η φόρμουλα που θα βρίσκει σύμφωνη τη πλειοψηφία, εμφανίζονται οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Στη σκιά της διαμαρτυρίας των μαθητών έξω από το Υπουργείο Παιδείας την περασμένη Πέμπτη, όπου εξέφρασαν τη διαφωνία τους για τη διεξαγωγή των εξετάσεων τετραμήνων, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και Παιδοβουλή θα συναντηθούν με την Επιτροπή Αξιολόγησης του μαθητή, σήμερα στις τρεις το απόγευμα στο Υπουργείο Παιδείας.

Αν και σκοπός της συνάντησης, στην οποία δόθηκε δύο φορές αναβολή, ώστε οι εμπλεκόμενοι φορείς να καταθέσουν κοινή πρόταση, σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, αν και υπάρχουν μεταξύ τους συγκλίσεις, δεν θα καταθέσουν τελικά κοινή πρόταση.

Τη δική τους πρόταση, ωστόσο, θα καταθέσουν οι οργανωμένοι γονείς, με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους να θέτουν επί τάπητος τις εισηγήσεις τους, είτε επί της πρότασης που θα κατατεθεί από την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης είτε επί της πρότασης που έχει διαμορφωθεί από την Επιτροπή Αξιολόγησης.

Αυτό που αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες είναι πως, όπως όλα δείχνουν, έχουν δημιουργηθεί δύο «μέτωπα» όσον αφορά τις θέσεις που εκφράζονται το τελευταίο διάστημα για τα τετράμηνα.

ΟΕΛΜΕΚ, ΠΣΕΜ και οργανωμένοι γονείς, από την τελευταία συνάντηση που είχαν με την Επιτροπή Αξιολόγησης εξέφρασαν τη βούλησή τους για δημιουργία κοινής πρότασης, λόγω των μεγάλων συγκλίσεων που υπάρχουν στις θέσεις τους, κάτι που όμως-τουλάχιστον προς το παρόν- δεν κατέστη δυνατό. Ωστόσο, μαθητές και ΟΕΛΜΕΚ αναμένεται πως θα μεταφέρουν την πρόταση των γονιών στα συλλογικά τους όργανα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Από την άλλη, συγκλίσεις φαίνεται να υπάρχουν ανάμεσα στη συντεχνία των καθηγητών Τεχνικής Εκπαίδευσης (ΟΛΤΕΚ) και την Παιδοβουλή, με τις κύριες διαφωνίες επί των εισηγήσεων των υπόλοιπων εκπαιδευτικών φορέων να αφορούν το δεύτερο 45λεπτο διαγώνισμα στα εξεταζόμενα μαθήματα και τη θέση πως τα σχολεία θα πρέπει να παραμένουν ανοικτά κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Σημεία, τα οποία τους βρίσκουν αντίθετους.

Με τα δεδομένα αυτά, παρόλο που η σημερινή συνάντηση αναμενόταν να σηματοδοτήσει το τέλος της συζήτησης για το φλέγον ζήτημα των εξετάσεων ανά τετράμηνα, όπως όλα δείχνουν ο διάλογος θα έχει συνέχεια.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη σημερινή συνάντηση θα παρευρεθούν και εκπρόσωποι της συντεχνίας των δασκάλων, ΠΟΕΔ, οι οποίοι θα καταθέσουν τις εισηγήσεις τους για το Σύστημα Αξιολόγησης του Μαθητή και τα σημεία που αφορούν τη δημοτική εκπαίδευση.

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας
Κλειστά την 1η Μαΐου όλα τα Γενικά Καταστήματα-Οι οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας
Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο