Τρίτη 20 Αυγ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Αδειάζει Τοφαρίδη η ΟΕΒ- «Εξέφρασε προσωπικές απόψεις»

  12/02/2019 18:34
Αδειάζει Τοφαρίδη η ΟΕΒ- «Εξέφρασε προσωπικές απόψεις»

Αδειάζει Τοφαρίδη η ΟΕΒ- «Εξέφρασε προσωπικές απόψεις»

  12/02/2019 18:34
Με κατηγορηματικό τρόπο διαχωρίζει τη θέση της από δηλώσεις στις οποίες προέβη σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπός της στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ Λάκης Τοφαρίδης, η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ).
 
Σε ανακοίνωσή της, η ΟΕΒ τονίζει ότι ο εκπρόσωπός της στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ, στις σημερινές του δηλώσεις εξέφρασε τις προσωπικές του απόψεις και ότι τις θέσεις της Οργάνωσης τις καθορίζουν τα Συλλογικά της Όργανα και τις εκφράζουν ο Πρόεδρος ή/και ο Γενικός Διευθυντής ή άλλοι εντεταλμένοι προς τούτο Αξιωματούχοι.
 
Παράλληλα, η ΟΕΒ υπογραμμίζει πως «πρωτοβουλίες για εξεύρεση συναινετικών λύσεων είναι αναγκαίες κυρίως με τους γιατρούς και τα νοσηλευτήρια, την συλλογική συμμετοχή των οποίων η ΟΕΒ θεωρεί άκρως επιβεβλημένη προκειμένου το ΓΕΣΥ να μπορεί να προσφέρει αυτό που οφείλει στους πολίτες».
 
Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση της ΟΕΒ:
 
«Σε σχέση με δηλώσεις που έγιναν  σήμερα 12/2/2019 στην εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος του Ραδιοφώνου του ΡΙΚ, «Πρωινό Δρομολόγιο», από  τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) στο Δ.Σ. του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) αναφορικά με το ΓεΣΥ, η ΟΕΒ διευκρινίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι τις θέσεις της Οργάνωσης τις καθορίζουν τα Συλλογικά της Όργανα και τις εκφράζουν ο Πρόεδρος ή/και ο Γενικός Διευθυντής ή άλλοι εντεταλμένοι προς τούτο Αξιωματούχοι.
 
Ο εκπρόσωπος της ΟΕΒ στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ, στις σημερινές του δηλώσεις εξέφρασε τις προσωπικές του απόψεις.
 
Σε σχέση με το καλούμενο Μνημόνιο Συναντίληψης για το οποίο γίνεται δημόσια συζήτηση τις τελευταίες μέρες (και για το οποίο λανθασμένα δηλώθηκε ότι η ΟΕΒ γνώριζε), η ΟΕΒ χαιρετίζει οποιανδήποτε προσπάθεια, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, για γεφύρωση των διαφορών ανάμεσα στον ΟΑΥ και τους βασικούς πάροχους.
 
Πρωτοβουλίες για εξεύρεση συναινετικών λύσεων είναι αναγκαίες κυρίως με τους γιατρούς και τα νοσηλευτήρια, την συλλογική συμμετοχή των οποίων η ΟΕΒ θεωρεί άκρως επιβεβλημένη προκειμένου το ΓΕΣΥ να μπορεί να προσφέρει αυτό που οφείλει στους πολίτες.
 
Τέλος η ΟΕΒ  καλεί όλους όσοι συμμετέχουν στον δημόσιο διάλογο για το ΓΕΣΥ, να κατεβάσουν τους τόνους και να επικεντρωθούν στην ουσία των ζητημάτων, καθώς ο χρόνος στενεύει επικίνδυνα».
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας