Δευτέρα 17 Ιουν, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Όλα τα' χει το μενού του καιρού από αύριο-Από χιόνια μέχρι σκόνη

  12/02/2019 17:15
Όλα τα χει το μενού του καιρού από αύριο-Από χιόνια μέχρι σκόνη

Όλα τα' χει το μενού του καιρού από αύριο-Από χιόνια μέχρι σκόνη

  12/02/2019 17:15
Αλλάζει από αύριο ο καιρός, καθώς αναμένεται από τη μια να μας επηρεάσει νέο βαρομετρικό χαμηλό που θα δώσει βροχές, καταιγίδες και χιόνια και απ' την άλλη να κάνει την εμφάνισή της και σκόνη στην ατμόσφαιρα.
 
Αναλυτικά η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:
 
Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται από αύριο βράδυ.

Απόψε παροδικά αυξημένες νεφώσεις δυνατό να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στο μηδέν στα  ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με τοπικά ελαφρές βροχές ή και λίγα χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρηθεί σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, κυρίως από τα μεσάνυχτα και μετά, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνια ή χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, μέτριοι, 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με βροχές, στις περισσότερες περιοχές και μεμονωμένες καταιγίδες ενώ στα ορεινά θα χιονίζει κατά διαστήματα.
Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές ή καταιγίδα. Τοπικά στα ορεινά θα πέσουν χιόνια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Πέμπτη για να κυμανθεί λίγο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο θα παραμείνει στα επίπεδα της Πέμπτης.
 
Το ύψος του χιονιού, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, στην Πλατεία Τροόδους, ήταν 46 εκατοστά.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας