Κυριακή 18 Αυγ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Το τραβάνε οι ιδιώτες γιατροί… Έστησαν δικό τους πολυασφαλιστικό «ΓΕΣΥ»

  12/02/2019 10:31
Το τραβάνε οι ιδιώτες γιατροί… Έστησαν δικό τους πολυασφαλιστικό «ΓΕΣΥ»

Το τραβάνε οι ιδιώτες γιατροί… Έστησαν δικό τους πολυασφαλιστικό «ΓΕΣΥ»

  12/02/2019 10:31
Πολυασφαλιστικό Σύστημα Υγείας παράλληλα με το ΓΕΣΥ επιχειρεί να στήσει η Ένωση Ιδιωτών Γιατρών Κύπρου (ΕΝΙΚ), αποκαλύπτοντας στην ουσία τις πραγματικές της προθέσεις των ιδιωτών γιατρών και επιβεβαιώνοντας ότι ο λόγος που απορρίπτουν το ΓΕΣΥ, δεν είναι κανένας άλλος από τη θέση τους για άσκηση ιδιωτικής ιατρικής, παράλληλα με το ΓΕΣΥ.
 
Παρά τις δηλώσεις και διακηρύξεις τους, ότι επιθυμούν μια σωστή και επιτυχημένη εφαρμογή του ΓΕΣΥ και πως οι διαφωνίες τους στοχεύουν στην βελτίωση του Συστήματος, η εφαρμογή της πρώτης φάσης του οποίου, θα ξεκινήσει από την 1η Ιουνίου, η οργάνωση των ιδιωτών γιατρών, δημιούργησε ιδιωτικό ΓΕΣΥ στη θέση του ΓΕΣΥ.
 
Η πλατφόρμα βρίσκεται ήδη στον αέρα με την ονομασία Private Medical Network Cyprus και σε αυτήν οι ιδιώτες γιατροί που δεν έχουν πρόθεση να ενταχθούν στο ΓΕΣΥ μπορούν να εγγραφούν.
 
 
«Τη δήλωση αυτή», αναφέρεται στην εν λόγω πλατφόρμα, «μπορούν να την συμπληρώσουν οι ιδιώτες γιατροί που δεν έχουν πρόθεση να συμμετάσχουν στο προτεινόμενο ΓΕΣΥ, στα πλαίσια της δημιουργίας ενός νέου Δικτύου Ιδιωτικής Ιατρικής στον τόπο μας με τη συμμετοχή των ιδιωτών γιατρών όλων των ειδικοτήτων, των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, κλινικών εργαστηρίων, ακτινολογικών και άλλων διαγνωστικών κέντρων τα οποία θα επιλέξουν να παραμείνουν εκτός ΓΕΣΥ».
 
Στόχος της πλατφόρμας, σύμφωνα με τους ιδιώτες γιατρούς, είναι η διατήρηση και η περαιτέρω  αναβάθμιση της συνεργασίας, μέσα στο νέο περιβάλλον που δημιουργείται για τη συνέχιση παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της Κύπρου.

Η ΕΝΙΚ, όπως αναφέρει,  θέλει με αυτόν τον τρόπο να κάνει και μια καταγραφή γιατρών που θέλουν να μείνουν εκτός ΓΕΣΥ, την ίδια ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η ενημέρωση και εγγραφή των γιατρών στο ΓΕΣΥ μέσα από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας.
 
Διαβάστε επίσης: 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας