Κυριακή 21 Ιουλ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Έπιασε πάτο η ηγεσία του ΠΙΣ-Ισχυρισμοί λίβελλοι κατά του υπουργού Υγείας

  12/02/2019 09:02
Έπιασε πάτο η ηγεσία του ΠΙΣ-Ισχυρισμοί λίβελλοι κατά του υπουργού Υγείας

Έπιασε πάτο η ηγεσία του ΠΙΣ-Ισχυρισμοί λίβελλοι κατά του υπουργού Υγείας

  12/02/2019 09:02
Κάθε έλεγχο, σοβαρότητα και υπευθυνότητα δείχνει να χάνει η ηγεσία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου(ΠΙΣ), εκτοξεύοντας πλέον ύβρεις και χαρακτηρισμούς προς τον υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου.
 
Ο αντιπρόεδρος του ΠΙΣ Μάριος Καραϊσκάκης, μιλώντας το πρωί στο Τρίτο ραδιοφωνικό πρόγραμμα του ΡΙΚ, έσπευσε να χαρακτηρίσει ως κατασκεύασμα του υπουργού Υγείας το μνημόνιο συναντίληψης που άτομο προσκείμενο στον ΠΙΣ παρέδωσε στον υπουργό Υγείας υπό την μορφή μεσολαβητικής πρότασης για γεφύρωση των διαφορών μεταξύ ΠΙΣ και ΟΑΥ και ένταξη των γιατρών στο ΓΕΣΥ.
 
«Το κατασκεύασε, το υπέγραψε και το παρουσίασε στο ΟΑΥ σαν δικό μας»,  ισχυρίστηκε ο αντιπρόεδρος του ΠΙΣ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υπαναχώρησε και από το μνημόνιο συναντίληψης με ΟΑΥ ο ΠΙΣ-Κάνει πως δεν υπήρξε
  
Κληθείς να σχολιάσει τις ύβρεις του κ. Καραϊσκάκη, ο υπουργός Υγείας υπενθύμισε πρόσφατες συμπεριφορές μελών της ηγεσίας του ΠΙΣ, υποδεικνύοντας πως σκεφτόταν ότι δεν θα μπορούσαν να πέσουν πιο χαμηλά από αυτό το επίπεδο.
 
«Η προσπάθεια μας ήταν πάντα να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και να μην έρθουμε σε αντιπαράθεση. Αλλά αυτό που έγινε σήμερα, να με αποκαλεί ψεύτη και ότι συνέταξα αυτό το έγγραφο, μπήκα σε όλη αυτή τη διαδικασία, πραγματικά διερωτώμαι πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει κάποιος. Και επιφυλάσσω τα νόμιμα δικαιώματά μου πλέον», τόνισε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου.  «Γιατί αυτή είναι ευθεία κατηγορία και αυτά δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά».
 
Σημειώνεται πως μιλώντας στην κρατική τηλεόραση επίσης σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Πέτρος Αγαθαγγέλου ισχυρίστηκε πως δεν υπήρξε καμία διαβούλευση και καμία πρωτοβουλία, κάνοντας λόγο για επικοινωνιακά τεχνάσματα του Υπουργείου Υγείας.
 
«Εάν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΠΙΣ ισχυρίζονται πως κάθισα, συνέταξα ενάμιση σελίδα κείμενο, μετά συνέταξα άλλη ενάμιση σελίδα αντιπρόταση, την πήρα στον ΟΑΥ πριν δυο βδομάδες, συγκάλεσαν έκτακτο Δ.Σ. στον ΟΑΥ, όλο αυτό ήταν κατασκεύασμα;», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας.    
 
Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου δήλωσε πεπεισμένος πλέον πως η ηγεσία του ΠΙΣ απλώς δεν θέλει κανένα ΓΕΣΥ, επισημαίνοντας πως κάθε φορά που τα αιτήματα τα οποία θέτει ικανοποιούνται, εφευρίσκει και προτάσσει νέα για να αντιταχθεί της εφαρμογής και συμμετοχής των γιατρών στο Σχέδιο.
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας