Κυριακή 18 Αυγ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Διήμερες εκδηλώσεις για τον αυτισμό διοργανώθηκαν στην Αγία Νάπα 

  11/02/2019 22:26
Διήμερες εκδηλώσεις για τον αυτισμό διοργανώθηκαν στην Αγία Νάπα 

Διήμερες εκδηλώσεις για τον αυτισμό διοργανώθηκαν στην Αγία Νάπα 

  11/02/2019 22:26
Διήμερες εκδηλώσεις για τον αυτισμό διοργάνωσε στην Αγία Νάπα την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα» και σε ξενοδοχείο της περιοχής, ο Σύνδεσμος Στήριξης Αυτισμού Αμμοχώστου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι οι εκδηλώσεις  περιλάμβαναν διάλεξη με θέμα «Αισθητηριακά συμπτώματα που εμφανίζονται ή επιδεινώνονται κατά την εφηβεία σε παιδιά με διαταραχές αυτιστικού φάσματος επηρεάζοντας την ποιότητα ζωής τους και της οικογένειάς τους», που απευθυνόταν κυρίως στους γονείς.
 
Πραγματοποιήθηκε επίσης ημερίδα για εκπαιδευτικούς με τίτλο «Αυτισμός, η επίδραση των Αισθητηριακών Συμπτωμάτων στην διαδικασία της Μάθησης και της καθημερινής λειτουργικότητας - Ιδέες για στρατηγικές διαχείρισης και Οργάνωσης στην τάξη», την οποία  ο Σύνδεσμος Στήριξης Αυτισμού Αμμοχώστου συνδιοργάνωσε με την ΠΟΕΔ.

Εισηγήτρια της διάλεξης και της ημερίδας ήταν η Εργοθεραπεύτρια  Άννη Σαμψωνίδου, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, με μεταπτυχιακό στην εργοθεραπεία, με κύριο τομέα την παιδιατρική, συμπεριλαμβανομένης και της νεογνολογικής παρέμβασης.

Συγκεκριμένα η κα. Σαμψωνίδου «ανέλυσε τις διαδικασίες της αισθητηριακής επεξεργασίας στο επίπεδο του οργανισμού του σώματος και πώς αυτές συνεισφέρουν στην ομαλή ανάπτυξη του ατόμου. Εξήγησε επίσης τις στρατηγικές διαχείρισης και οργάνωσης ώστε να προωθηθεί η συμμετοχή των ατόμων με διαταραχές αυτιστικού φάσματος, σε παραγωγικές και ποιοτικές συνδιαλλαγές στο καθημερινό περιβάλλον τους και στην ποιότητα ζωής της οικογένειας». 

Πρόσθεσε πως «η παρουσία των αισθητηριακών συμπτωμάτων στα άτομα με διαταραχές αυτιστικού φάσματος είναι πλέον διαδεδομένη με βάση το Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Διαταραχών. Αναφέρθηκε επίσης στη φύση των συμπτωμάτων αυτών και στον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν την καθημερινότητα των ατόμων με διαταραχές αυτιστικού φάσματος, την φοίτησή τους στο σχολείο και τις οικογένειές τους».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «στην ημερίδα συμμετείχαν πέραν των 130 ατόμων κυρίως εκπαιδευτικοί. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Αμμοχώστου Λούκας Τσούκκας ο οποίος εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι η Οργάνωση στηρίζει τη συγκεκριμένη ημερίδα και τον Σύνδεσμο Στήριξης Αυτισμού Αμμοχώστου».
 
Ο κ. Τσούκκας είπε πως «είναι υποχρέωση όλων να συμβάλουμε στην όσο το δυνατό ομαλότερη ένταξη των παιδιών με αυτισμό στο σχολείο αλλά και γενικότερα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους». 
 
Ταυτόχρονα εξέφρασε «ευχαριστίες στην Πρόεδρο και τα μέλη του Συνδέσμου Αυτισμού Αμμοχώστου για την αγαστή συνεργασία και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα συνεχιστεί η διαχρονική συνδιοργάνωση παρόμοιων δράσεων».
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας