Δευτέρα 9 Δεκ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Μονομερείς εκταφές της ΔΕΑ στη Λεμεσό στο κοιμητήριο του Αγίου Νικολάου

  11/02/2019 16:07
Μονομερείς εκταφές της ΔΕΑ στη Λεμεσό στο κοιμητήριο του Αγίου Νικολάου

Μονομερείς εκταφές της ΔΕΑ στη Λεμεσό στο κοιμητήριο του Αγίου Νικολάου

  11/02/2019 16:07
Η ΔΕΑ δεν έχει διενεργήσει εκταφές για λείψανα αγνοουμένων στο κοιμητήριο Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό διευκρινίζει σε ανακοίνωση η Επιτροπή, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα ότι εντοπίστηκαν οστά στο συγκεκριμένο χώρο.

Η ΔΕΑ αναφέρει πως οι εκταφές αυτές έγιναν στο πλαίσιο του μονομερούς προγράμματος της ε/κ πλευράς και τονίζει πως η ίδια συμμετέχει μόνο στο δικοινοτικό πρόγραμμα στο οποίο εργάζονται Ε/κ και Τ/κ επιστήμονες.

Επίσης αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια των εκταφών για εντοπισμό οστών, στο πλαίσιο του δικοινοτικού προγράμματος, ακολουθούνται συγκεκριμένες αυστηρές διαδικασίες κατά τη διάρκεια των οποίων σκελετικά οστά μεταφέρονται στο ανθρωπολογικό εργαστήριο της ΔΕΑ και μετά από αναλύσεις, δείγματα των οστών αποστέλλονται για ανάλυση DNA για ταυτοποίηση ή για ανάλυση Radio Carbon (C14) για να διαπιστωθεί αν σχετίζονται με το έργο της ΔΕΑ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι αν η ανάλυση Radio Carbon (C14) αποδείξει ότι τα οστά είναι αρχαία και άρα δεν σχετίζονται με αγνοούμενα πρόσωπα, τότε μεταφέρονται στους χώρους από τους οποίους είχαν εκταφεί.

Διευκρινίζεται ότι αν οι αναλύσεις δείξουν πως τα οστά δεν ανήκουν σε αγνοούμενους και είχαν εκταφεί από κοιμητήριο , τότε μεταφέρονται εκ νέου εκεί για ταφή.  Επίσης η ΔΕΑ αναφέρει πως αν η ανάλυση DNA δείξει πως τα οστά δεν ανήκουν σε κάποιο αγνοούμενο πρόσωπο ή ακόμη δεν έχει οποιοδήποτε γενετικό αποτέλεσμα, τότε τα οστά φυλάσσονται στο νεκροτομείο της ΔΕΑ.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας