Δευτέρα 9 Δεκ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Άμεσης κατεδάφισης χρήζει η Στέγη Ηλικιωμένων του Συνοικισμού Κόκκινες

  11/02/2019 15:47
Άμεσης κατεδάφισης χρήζει η Στέγη Ηλικιωμένων του Συνοικισμού Κόκκινες

Άμεσης κατεδάφισης χρήζει η Στέγη Ηλικιωμένων του Συνοικισμού Κόκκινες

  11/02/2019 15:47
Αμεσης κατεδάφισης χρήζει η πρώην Στέγη Ηλικιωμένων και Αναπήρων του Συνοικισμού Κόκκινες στη Λάρνακα, υποστηρίζει ο Δήμος.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι πρόσφατα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Ανδρέα Βύρα, μελών του Δημοτικού Συμβούλιου και Υπηρεσιακών Λειτουργών του Δήμου με τους κάτοικους του Συνοικισμού Κόκκινες όπου κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε «εκτεταμένη αναφορά στην πρώην Στέγη Ηλικιωμένων και Αναπήρων, η οποία βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, αφού είναι εγκαταλειμμένη και χρήζει άμεσης κατεδάφισης. Ο χώρος χρειάζεται επίσης εξυγίανση γιατί αποτελεί εστία τρωκτικών, ενώ αρκετά συχνά στη περιοχή έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα παραβατικότητας και βανδαλισμού».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ο Δήμαρχος Λάρνακας ενημέρωσε τους κατοίκους ότι η Στέγη εμπίπτει στις αρμοδιότητες του κράτους και ότι έχουν γίνει άμεσες προσπάθειες, από πλευράς του Δήμου, μέσω του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και κατ’ επέκταση της Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, για επίσπευση των διαδικασιών κατεδάφισης».

Δεδομένου ότι «οι διαδικασίες από μέρους του κράτους κωλυσιεργούν, ο Δήμος Λάρνακας αποφάσισε ότι εάν σε ένα μήνα, δεν υπάρξει καμία προσπάθεια από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του κράτους, τότε θα αναλάβει την κατεδάφιση της Στέγης αφού αποτελεί κίνδυνο για την υγεία και ασφάλεια των κάτοικων του Συνοικισμού».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας