Παρασκευή 29 Μαϊ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Δρ. Αβραάμ Ηλία: Σε ύφεση, αλλά δεν αποκλείεται δεύτερο κύμα γρίπης Α

Έμιλυ Αντωνίου   11/02/2019 11:05
Δρ. Αβραάμ Ηλία: Σε ύφεση, αλλά δεν αποκλείεται δεύτερο κύμα γρίπης Α

Δρ. Αβραάμ Ηλία: Σε ύφεση, αλλά δεν αποκλείεται δεύτερο κύμα γρίπης Α

Έμιλυ Αντωνίου   11/02/2019 11:05
Καθησυχαστικός ήταν ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου Δρ. Αβραάμ Ηλία, τόσο σε σχέση με την κατάσταση της υγείας του εννιάμηνου βρέφους που μεταφέρθηκε χθες στο Νοσοκομείο με γρίπη Α όσο και για την κατάσταση των υπολοίπων επτά παιδιών που νοσηλεύονται επίσης με γρίπη Α.
 
Μιλώντας στον REPORTER, ο Δρ. Ηλία επισήμανε ότι η κατάσταση του εννέα μηνών παιδιού είναι σταθερή και σε καμία περίπτωση δεν είναι κρίσιμα.
 
Εντός της ημέρας, πρόσθεσε, θα υποβληθεί σε καρδιολογικό έλεγχο και αν η κατάσταση του διαφανεί και από τις εξετάσεις ότι είναι καλή, τότε θα μεταφερθεί από την εντατική σε παιδιατρικό θάλαμο.
 
Επτά συν ένα τα περιστατικά
Στο Μακάρειο Νοσοκομείο νοσηλεύονται αυτή την στιγμή άλλα επτά παιδιά με γρίπη Α, ωστόσο όπως ξεκαθάρισε ο γιατρός, κανένα από αυτά δεν είναι κρίσιμα.
 
Όλα τα παιδιά, είπε, νοσηλεύονται σε παιδιατρικούς θαλάμους και κανένα στην εντατική, εκτός από το εννιάμηνο παιδί, το οποίο ίσως και σήμερα να βγει από την εντατική ανάλογα με τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί.
 
Σημείωσε ακόμη ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή εντός του Νοσηλευτηρίου άλλα οκτώ ύποπτα περιστατικά, αριθμός που παρουσιάζει αυξομείωση ανάλογα με το πόσοι σπεύδουν εκεί μεταφέροντας παιδιά που έχουν υποψίες ότι έχουν γρίπη Α.
 
Ναι υπάρχει ύφεση
Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει ύφεση, επισήμανε ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου και γι’ αυτό κάλεσε τον κόσμο να επαγρυπνεί μεν, αλλά να παραμείνει ψύχραιμος και να μην ανησυχεί.
 
Σε πολλές περιπτώσεις, είπε ο γιατρός, κόσμος σπεύδει για να εξασφαλίσει αντιικά φάρμακα, τα οποία όπως ξεκαθάρισε, δεν συνίστανται σε όλες τις περιπτώσεις, ακόμη και αν επιβεβαιωμένα περιστατικά γρίπη Α.
 
«Δεν χορηγούνται πάντα αντιικά φάρμακα, αλλά είναι ανάλογα με την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και την σοβαρότητα αυτής», είπε ο Δρ. Ηλία.
 
Πάντως, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου είπε ότι τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται και μείωση στην προσέλευση ασθενών, αλλά και στην επιβεβαίωση νέων περιστατικών.
 
Ίσως και δεύτερο κύμα
γρίπης Α…αλλά ηπιότερο
Υπάρχει όντως ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος γρίπης Α, επιβεβαίωσε ο Δρ. Ηλία, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτό είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από τις κλιματολογικές συνθήκες που θα επικρατήσουν το προσεχές διάστημα στην Κύπρο.
 
Καθησύχασε. πάντως, λέγοντας ότι ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, η κατάσταση θα είναι ηπιότερη.
 
Ναι στους εμβολιασμούς
ακόμη και τώρα
Ερωτηθείς αν θα είναι αποτελεσματικός ακόμη και τώρα ο εμβολιασμός όσων δεν το έπραξαν το προηγούμενο διάστημα, ο Δρ. Ηλία εξήγησε ότι όσα παιδιά και ενήλικες ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, θα ήταν καλό να εμβολιαστούν.
 
Πρόκειται, επανέλαβε, για παιδιά κάτω των δυο ατόμων, για άτομα μεγαλύτερων ηλικιών, καθώς και ομάδες με προβλήματα υγείας.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας