Ήξεραν πολλοί για το σκάνδαλο του ΧΥΤΥ λέει ο Αβέρωφ

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σε δηλώσεις του αναφορικά με το σκάνδαλο του ΧΥΤΥ Κόσιης είπε πως αυτό ήταν εδώ και αρκετό καιρό γνωστό σε πολλούς και σε προηγούμενες κυβερνήσεις, προσθέτοντας ωστόσο πως η παρούσα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να χτυπήσει τα οποιαδήποτε φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς.
 
Ο κ. Νεοφύτου ευχήθηκε το ανακριτικό έργο να προχωρήσει ώστε να ανοιχθούν και οι φάκελοι προσφορών των υπόλοιπων εταιρειών που διεκδικούσαν το συμβόλαιο του ΧΥΤΥ Κόσιης γατί – όπως είπε- εκεί θα διαφανούν οι διαφορές δεκάδων εκατομμυρίων που μπορούν να υπερβαίνουν τα 55 εκατομμύρια .
 
Πρόσθεσε ακόμη,  πως αν οποιοσδήποτε εμπλέκεται επώνυμος ή ανώνυμος,  ο ΔΗΣΥ δεν πολιτικοποιεί τις υποθέσεις σημειώνοντας πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός στηρίζει το ανακριτικό έργο και τις ανακριτικές αρχές να προχωρήσουν με αυστηρότητα και αντικειμενικότητα  σε όλες τις πτυχές της υπόθεσης .
 
Αυτή είπε είναι η τοποθέτηση του Δημοκρατικού Συναγερμού, δηλώνοντας παράλληλα πως ο ΔΗΣΥ θα σεβαστεί με απόλυτο τρόπο τις αποφάσεις των Δικαστηρίων.
 
Οι προσφορές του συμβολαίου του ΧΥΤΥ Κόσιης σημείωσε ο κ. Νεοφύτου,”  προκηρύχθηκαν το 2006 και η λειτουργία του ξεκίνησε το 2010”. Eπεσήμανε επίσης πως είναι υποθέσεις που αφορούν το παρελθόν.
 
Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο τίθεται θέμα παραίτησης του Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη  και προκήρυξη νέων εκλογών ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε “ υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας  , οι έρευνες και οι ανακρίσεις βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο” προσθέτοντας ωστόσο πως αν κριθεί πως οποιοσδήποτε πολιτειακός αξιωματούχος ότι πραγματικά ενέχεται, τότε ναι υπάρχει θέμα, αλλά να περιμένουμε την ολοκλήρωση των διαδικασιών ”, όπως είπε.
 
Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου εκτίμησε ακόμη πως οι ανακρίσεις θα πρέπει να συνεχιστούν ώστε οι ανακριτικές αρχές να εξάγουν τα συμπεράσματα τους.
 
 

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ