Τρίτη 19 Μαρ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

43 ασθενείς με γρίπη Α στα νοσοκομεία-Κανένας από αυτούς σε κρίσιμη κατάσταση

  10/02/2019 07:58
43 ασθενείς με γρίπη Α στα νοσοκομεία-Κανένας από αυτούς σε κρίσιμη κατάσταση

43 ασθενείς με γρίπη Α στα νοσοκομεία-Κανένας από αυτούς σε κρίσιμη κατάσταση

  10/02/2019 07:58
Στα 91 ανήλθαν τα περιστατικά της γρίπης Α από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα, με τα υπό νοσηλεία σοβαρά να ανέρχονται σε 43, εκ των οποίων τα περισσότερα καταγράφονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.
 

Σύμφωνα με την Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών Ελισάβετ Κωνσταντίνου, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 13 σοβαρά περιστατικά σε όλα τα νοσηλευτήρια, ενώ άλλα δέκα νοσηλεύονται σε εντατική μονάδα.

Στο Μακάρειο νοσοκομείο για νοσηλεία βρίσκονται εννέα παιδιά, ωστόσο για τα έξι υπάρχει διάγνωση ενώ για τα υπόλοιπα αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων.    

Ωστόσο, όπως τονίζει η κ. Κωνσταντίνου, δεν υπάρχουν κρίσιμα νοσούντες, σημειώνοντας ότι το παιδάκι που νοσηλευόταν στην εντατική του Μακάρειου έχει μεταφερθεί σε θάλαμο καθώς έχει βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του.
 
Στο μεταξύ, εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η διοικητική έρευνα που διενεργεί η Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών Δρ. Ελισάβετ Κωνσταντίνου, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο προκύπτουν ενδεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματα από πράξεις ή παραλείψεις των επαγγελματιών υγείας που χειρίστηκαν το περιστατικό του άτυχου Σταύρου, τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όσο και στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
 
Την Δρ. Ελισάβετ Κωνσταντίνου διόρισε ως ερευνώντα λειτουργό ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ζήτησε εκθέσεις γεγονότων από τα δύο κρατικά νοσηλευτήρια.
 
Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου προχώρησε στο διορισμό της Δρ. Κωνσταντίνου ως ερευνώντα λειτουργό, έπειτα από το ανεκαρκές πόρισμα που του επέδωσε αρχικά την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, Νικόλαος Πολύζος.
 
Σημειώνεται πως παράλληλα με την διοικητική έρευνα της Διευθύντριας των Ιατρικών Υπηρεσιών, τρέχει και έρευνα της αστυνομίας για ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα που ίσως προκύπτουν , κατόπιν καταγγελίας στην οποία προχώρησε η οικογένεια του άτυχου Σταύρου για πιθανή ιατρική αμέλεια.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας