Σύσκεψη στην Νομική Υπηρεσία για τα συμβόλαια της Χελέκτορ

Όλες οι εξελίξεις σε σχέση με το ΧΥΤΑ Πάφου και το ΧΥΤΥ Κόσιης θα εξετασθούν την Τρίτη σε διευρυμένη σύσκεψή στη Νομική Υπηρεσία, υπό την προεδρία του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη.

Στη σύσκεψη, στην οποία θα παραστούν ο υπουργός Εσωτερικών και ο Γενικός Ελεγκτής, εκτός από την εξέταση της ποινικής πτυχή της υπόθεσης, αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις σε σχέση με το χειρισμό των συμβολαίων με την εταιρεία Χελέκτορ.

Το απόγευμα της Κυριακής, το Επαρχιακό δικαστήριο Πάφου εξέδωσε διατάγματα οκταήμερης κράτησης για τους οκτώ υπόπτους οι οποίοι προσήχθησαν το πρωί σε σχέση με τα σκάνδαλα στο ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης. 

Πρόκειται για τους Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη, τον Δημήτρη Πατσαλίδη, οικονομικό  διευθυντή του Δήμου Πάφου που τελεί σε διαθεσιμότητα , τον Μιχάλη Πάντη που είναι το πρόσωπο που επιβλέπει τις εργασίες στο ΧΥΤΥ Κόσιης , τους λειτουργούς του Υπουργείου Εσωτερικών, Αντώνη Κουρουζίδη, Στέλιο Παπαδόπουλο και Χρηστάκη Πέτρου, που απαρτίζουν την επιτροπή προσφορών, καθώς και τον πρώην λειτουργό του Υπουργείου Εσωτερικών, Γιώργο Κουλαππή και τον υιό του Νίκο Κουλαππή, ο οποίος είναι ιατρός στο επάγγελμα.

Η δικαστής του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου, ανακοινώνοντας την απόφασή της, ανέφερε πως η διάπραξη των αδικημάτων έχει αποδειχθεί , χωρίς ωστόσο στην παρούσα φάση το δικαστήριο να προβαίνει σε οποιαδήποτε αξιολόγηση.

Πρόσθεσε μάλιστα πως τα όσα ανέφερε στην κατάθεση του ο ΓΔ της Ελλαδικής εταιρείας Helector Ιωάννης Κοκότσης εγείρουν εύλογη υπόνοια. Σημείωσε ωστόσο πως η εμπλοκή του καθενός από τους υπόπτους θα διαφανεί στην πορεία.

Η δικαστής αναφέρθηκε και στο ανακριτικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αναμένονται, όπως είπε, να γίνουν και περαιτέρω έρευνες και να ληφθούν εκατό περίπου καταθέσεις .

Δειτε Επισης

Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»