Ζήτησε έκθεση γεγονότων για το θάνατο του 34χρονου Σταύρου ο υπουργός Υγείας

Έκθεση γεγονότων για τον θάνατο 34χρονου από τη γρίπη Α, ζήτησε από χθες ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.
 
Μιλώντας μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών κ. Γιώργο Λιλλήκα και κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες που φέρουν τον εκλιπόντα να είχε επισκεφθεί αρκετές φορές το Νοσοκομείο, χωρίς όμως να είχε λάβει την κατάλληλη θεραπεία, ο κ. Ιωάννου δήλωσε πως «ζήτησα από χθες, διότι είχαν έρθει εις γνώσιν μου οι πληροφορίες, Έκθεση Γεγονότων, ούτως ώστε να γίνει η απαραίτητη έρευνα και μόλις έχω την Έκθεση Γεγονότων, ανάλογα με το πόρισμα, θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα».
 
Ερωτηθείς σχετικά με την έλλειψη σε εμβόλια για τη γρίπη Α που παρατηρείται στον ιδιωτικό τομέα, ο  υπουργός Υγείας ανέφερε πως, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε και ο ίδιος, «υπάρχει όντως έλλειψη στον ιδιωτικό τομέα και έχουν ζητηθεί από το Υπουργείο Υγείας, από τον δημόσιο δηλαδή τομέα. Αντιλαμβάνεστε ότι τα αποθέματα που υπάρχουν στον δημόσιο τομέα είναι βάσει του προγραμματισμού που έγινε για τις ανάγκες των δικαιούχων.
 
Είχε ζητηθεί από τον Ανάδοχο, βάσει πρόνοιας που υπήρχε στη σύμβαση για προμήθεια μέχρι και 30% περισσότερα εμβόλια. Ο Ανάδοχος μας απάντησε ότι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, δεν έχει αποθέματα, και γίνονται προσπάθειες μέσω των Πρεσβειών μας στο εξωτερικό όπως αγοραστούν ποσότητες από διάφορες χώρες για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε και τον ιδιωτικό τομέα».
 
Σε ερώτηση εάν είναι υποχρέωση του ιδιωτικού τομέα να εξασφαλίζει επαρκείς ποσότητες εμβολίων με βάση προγραμματισμό, ο Υπουργός Υγείας απάντησε θετικά. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι πρόκειται για μια κατάσταση, «η οποία είναι εκτός του κανονικού πλαισίου. Άρα σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να υπάρξουν και ελλείψεις και δεν είναι κάτι μεμπτό από πλευράς των ιδιωτών. Δεν τίθεται θέμα να τους κατηγορήσουμε για κάτι τέτοιο. Αλλά σίγουρα, θα χρειάζεται καλύτερος προγραμματισμός εκ μέρους τους».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πατέρας ενός ανήλικου παιδιού ο άτυχος Σταύρος-Θύμα της γρίπης Α
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θρήνος για το χαμό 34χρονου από τη Λάρνακα… Έσβησε από γρίπη
 

Δειτε Επισης

Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ