Η Ευρώπη στην πράξη: Διαχείριση του Δικτύου Natura 2000-Πολιτική Συνοχής-In4COHESION

Η Πολιτική Συνοχής είναι η βασική πολιτική επενδύσεων της Ε.Ε. και στοχεύει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, στην οικονομική ανάπτυξη, τη βιώσιμη ανάπτυξη και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, σε όλες τις πόλεις και περιφέρειες της Ε.Ε.
 
Το Έργο Διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών του Δικτύου NATURA 2000 αναμένεται να συμβάλλει στη διατήρηση κι ενίσχυση της κυπριακής βιοποικιλότητας, δηλαδή των ειδών χλωρίδας και πανίδας του τόπου.
 
Αναλυτικότερα, για το έργο και τα οφέλη του, η Έλενα Στυλιανοπούλου, ανώτερη λειτουργός Περιβάλλοντος στο Τμήμα Περιβάλλοντος, μίλησε στο IN Business TV.
 
Η κα Στυλιανοπούλου τόνισε πως: «Το Έργο έχει ξεκινήσει να υλοποιείται από το 2017 με δράσεις στην περιοχή του Ακάμα και εντός του 2018 θα προχωρήσει και για τις υπόλοιπες περιοχές του Δικτύου σε όλη την Κύπρο. Μέσω του Έργου θα υλοποιηθούν μια σειρά από δράσεις με στόχο την προστασία, διατήρηση, διαχείριση αλλά και ανάδειξη σημαντικών οικότοπων και ειδών των περιοχών. Επίσης, θα επιτευχθεί ενημέρωση του κοινού για την αξία και τα οφέλη του Δικτύου.
 
Στην υλοποίηση των δράσεων συμμετέχουν, εκτός του Τμήματος Περιβάλλοντος που είναι και δικαιούχος του Έργου, το Τμήμα Δασών, το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών και η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας. Οι Υπηρεσίες συμμετέχουν και μαζί, συνεργαζόμενες σε πολλές δράσεις όσο και αυτόνομα, στους τομείς εμπειρογνωμοσύνης τους.
 
Το Έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020 για τον Ακάμα και μέχρι το 2021 για 30 περίπου άλλες περιοχές, για παράδειγμα για τις Αλυκές της Λάρνακας, τις Λίμνες Παραλιμνίου και Ορόκλινης, την Κοιλάδα Διαρίζου, την Πόλις-Γιαλιά και τις δασικές περιοχές του Δικτύου».
 
Το Έργο Διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών του Δικτύου NATURA 2000 έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη» της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 8 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συμβάλλει έως και στο 85% του συνολικού κόστους.
 
Η συνέντευξη της κας Στυλιανοπούλου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “In4COHESIONπου υλοποιεί η ΙΜΗ, το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, το Πανεπιστήμιο Frederick, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και η Enoros Consulting. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
 
Tο In4COHESIONαποσκοπεί στην επαρκή πληροφόρηση και στην ενθάρρυνση του ανοιχτού διαλόγου, με θέμα την Πολιτική Συνοχής, τα αποτελέσματά της, τον ρόλο της στην επίτευξη των πολιτικών προτεραιοτήτων της Ε.Ε. και στο μέλλον της. Επιπλέον, ευελπιστεί να πετύχει τη συμμετοχή των πολιτών στα θέματα που αφορούν την Πολιτική Συνοχής.
 
Για περισσότερες πληροφορίες - ΙΜΗ, τηλ.: 22505555, events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com
 

Δειτε Επισης

Βίντεο από το εσωτερικό του ελικοπτέρου με τον Ραϊσί και τον ΥΠΕΞ του Ιράν πριν από τη συντριβή
Οι επτά πιθανοί διάδοχοι του Ραϊσί-Το φαβορί, ο διπλωμάτης και το αουτσάιντερ από τα παλιά
Με drone βρήκαν το ελικόπτερο του Ραϊσί-Γιατί καθυστέρησε 13 ώρες ο εντοπισμός του
Καταδικάστηκε με πρόστιμο εταιρεία για τον θάνατο εργαζόμενου-Άνοιξε η θύρα ανυψωτικού και έπεσε στο κενό
Μέχρι τις 26 Μαΐου η δημόσια διαβούλευση για το καθεστώς του καλλιτέχνη
Απόδοση ευθυνών για Ακάμα ζητά από Πρόεδρο η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου
Ζητούν πρωτόκολλο για αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στα σχολεία οι γονείς Προδημοτικής
Ανασύρθηκε η σορός του Ραϊσί και των άλλων επιβατών μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου
Εκδηλώσεις στην Πάφο για επέτειο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Βία στα σχολεία και στελέχωση των ΚΙΕ θέτουν ενώπιον Χριστοδουλίδη οι καθηγητές