Εννιάχρονη ήταν διασωληνωμένη για δέκα μέρες λόγω γρίπης Α' στο Μακάρειο Νοσοκομείο

Διασωληνωμένο για δέκα ολόκληρες μέρες νοσηλευόταν στο Μακάρειο Νοσοκομείο ένα εννιάχρονο κοριτσάκι το οποίο είχε διαγνωστεί με γρίπη Α’.
 
Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, το κοριτσάκι είχε μεταφερθεί στο Μακάρειο Νοσοκομείο το Σάββατο 12 Ιανουαρίου, όπου μετά από εξετάσεις διαγνώστηκε με γρίπη Α’ και ως εκ τούτου κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωση του.
 
Μετά από δέκα μέρες, η κατάσταση της υγείας της εννιάχρονης βελτιώθηκε και χθες αποσωληνώθηκε, ωστόσο παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μέχρι να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η κατάσταση της υγείας της.
 
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου Δρ. Αβραάμ Ηλία, ο οποίος μίλησε στον REPORTER, η γρίπη Α’ είναι σε έξαρση το τελευταίο διάστημα.
 
Η συγκεκριμένη μορφή γρίπης είναι κολλητική ασθένεια και για το λόγο αυτό άτομα που έχουν προσβληθεί, πρέπει να μένουν μακριά από τόπους, κυρίως κλειστούς, όπου μαζεύονται πολλοί πολίτες.
 
Τον μεγαλύτερο κίνδυνο από τη γρίπη Α’, τον έχουν όπως μας εξήγησε οι ευπαθείς ομάδες, όπως είναι τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι καθώς και άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας.
 
Παρ’ όλα αυτά, οι ομάδες του πληθυσμού με τον μεγαλύτερο κίνδυνο μπορούν να εμβολιαστούν έτσι ώστε να αποφύγουν την γρίπη Α’, σύμφωνα με τον Δρ. Ηλία.
 
Τρία στα δέκα παιδιά με γρίπη Α’
 
Εξάλλου, όσον αφορά τα περιστατικά παιδιών που νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής ανέφερε ότι, τρία στα δέκα παιδιά που νοσηλεύονται έχουν γρίπη Α’.
 
Όπως εξήγησε πρόκειται για σοβαρά περιστατικά τα οποία χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και χειρισμό έτσι ώστε τα παιδιά να ξεπεράσουν την γρίπη.
 
Όσον αφορά τα συμπτώματα που παραπέμπουν σε γρίπη Α’ αυτά είναι μεταξύ άλλων η ρινική συμφόρηση, οι πυρετοί, οι μυαλγίες και η ρινορροία.
 
 

Δειτε Επισης

Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών
Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
Τα προβλήματα στον παραλιακό πεζόδρομο Λεμεσού συζητήθηκαν στην Επ. Εμπορίου