Ρυμουλκήσεις και τσουχτερά πρόστιμα για όσους παρκάρουν σε θέσεις αναπήρων

Συνεχίζεις να παρανομείς, αδιαφορώντας για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία; Ε, τότε ίσως να πλησιάζει ο καιρός που οι αποτρεπτικές ποινές θα σε αναγκάσουν να αλλάξεις συμπεριφορά.
 
Σε αυτές τις αποτρεπτικές ποινές φαίνεται εν πολλοίς να εναποθέτουν και τις ελπίδες τους τα άτομα με αναπηρίες για ευαισθητοποίηση των οδηγών και πάταξη του φαινομένου στάθμευσης οχημάτων σε χώρους στάθμευσης ατόμων με αναπηρία, αλλά και γενικά για μη στάθμευση οχημάτων κατά τρόπο που να εμποδίζεται η ομαλή χρήση του οδικού δικτύου από τα άτομα αυτά.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την τελευταία εκστρατεία που πραγματοποίησε η Αστυνομία μεταξύ 14-20 Ιανουαρίου, έγιναν συνολικά 1,471 καταγγελίες, εκ των οποίων οι 310 αφορούσαν στάθμευση σε χώρο στάθμευσης αναπήρων, οι 333 αφορούσαν στάθμευση σε πεζοδρόμιο ή πεζόδρομο και οι 317 αφορούσαν στάθμευση σε διπλή, κίτρινη γραμμή.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:  Aσυνείδητοι οι Κύπριοι οδηγοί, σταθμεύουν σε χώρους αναπήρων και πεζοδρόμια

Μιλώντας στον REPORTER ο πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών Δημήτρης Λαμπριανίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι μόνο με τις επερχόμενες αποτρεπτικές ποινές θα συμμορφωθούν όσοι συνεχίζουν να παρανομούν και να συμπεριφέρονται ανεύθυνα, έναντι των αναπήρων.
 
Ο κ. Λαμπριανίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά, τόσο στις σημαντικές αυξήσεις που αναμένεται να υπάρξουν όσο και στη ρυμούλκηση οχημάτων, κάτι το οποίο στην Κύπρο τουλάχιστον δεν έχει γίνει ποτέ ξανά.
 
Ο πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών απηύθυνε έκκληση προς την Αστυνομία και τις Τοπικές Αρχές να δίνουν έμφαση μόνιμα σε αυτές τις παρανομίες και να προβαίνουν σε καταγγελίες, μέχρι να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά των ασυνείδητων και ανεύθυνων οδηγών σε βάρος των αναπήρων. Εφόσον, τόνισε, δεν υπάρχει υπευθυνότητα, τότε οι ποινές θα συμβάλουν στην αποτροπή τέτοιων συμπεριφορών.
 
Επισήμανε, πάντως, ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει βήματα προόδου σε θέματα οδικής συνείδησης.
 
Σ’ ό,τι αφορά σε θέματα υποδομών προσβασιμότητας, ο κ. Λαμπριανίδης υπέδειξε ότι αναμένουν πολύ περισσότερα, αφού διαπιστώνονται πολλές ελλείψεις. 

Δειτε Επισης

Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη