Ν. Χριστοδουλίδης: Έτοιμη η  Κύπρος να συμβάλει στην επιτυχία της Συνόδου ΕΕ-αραβικού κόσμου

Την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να συνεισφέρει ώστε να υπάρξουν ουσιαστικά αποτελέσματα κατά τη Σύνοδο της ΕΕ με τις χώρες του αραβικού κόσμου τις επόμενες εβδομάδες, εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη σημερινή σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, σύμφωνα με τον Υπουργό ασχολήθηκε "με την προετοιμασία για την υπουργική σύνοδο της ΕΕ με τις χώρες του αραβικού κόσμου". Ο Υπουργός ενημέρωσε πως "της υπουργικής συνόδου  θα ακολουθήσει και σύνοδος σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων" και τόνισε ότι "ήταν μια θέση που η Κυπριακή Δημοκρατία πάντα υποστήριζε: την ανάγκη όπως μέσα από συστηματικό διάλογο με τον αραβικό σύνδεσμο, χώρες που στην ουσία είναι γειτονιά της ΕΕ, να δούμε πώς μέσα από κοινές δράσεις αντιμετωπίζουμε τις κοινές προκλήσεις που έχουμε στην περιοχή".

"Στο πλαίσιο της συζήτησης εξέφρασα την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να συνεισφέρει έτσι ώστε να υπάρξουν ουσιαστικά αποτελέσματα, ειδικότερα λαμβάνοντας υπόψιν τις άριστες σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με εκείνες τις χώρες του αραβικού κόσμου που συνορεύουν στην Ανατολική Μεσόγειο", ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών.
 
Όπως επεσήμανε ο Υπουργός ανάμεσα στα θέματα ιδιαίτερης σημασίας ήταν και "η συζήτηση που έγινε για τα θέματα παραπληροφόρησης, ψευδών ειδήσεων, που εντάσσεται ευρύτερα στο πλαίσιο των υβριδικών απειλών".
 
Σύμφωνα με τον Υπουργό, "συζητήθηκε η ανάγκη συνεργασίας ανάμεσα στα κράτη μέλη", ώστε "να δούμε πώς μέσα από συνεργασία της κυβέρνησης με τον ιδιωτικό τομέα, με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, πώς μπορούμε να ενημερώσουμε τον κόσμο για τέτοιου είδους προσπάθειες και πώς θα τις αντιμετωπίζουμε".
 
Ο Υπουργός τόνισε ότι το ζήτημα αφορά κάθε κράτος μέλος και "ιδιαίτερα και την Κυπριακή Δημοκρατία, αφού γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες τέτοιου είδους, αν θέλετε προσπαθειών, από τρίτα κράτη".
 
"Είναι σημαντικό ότι η ΕΕ ασχολείται σε επίπεδο όλων των κρατών μελών και με αυτή την πολύ σημαντική διάσταση, και θα πρέπει το αμέσως επόμενο διάστημα, τόσο σε επίπεδο ΕΕ, όσο και εσωτερικά να εργαστούμε για αποτροπή, ή αν θέλετε καλύτερα για ελαχιστοποίηση τέτοιου είδους προσεγγίσεων από τρίτα κράτη", κατέληξε ο κ. Χριστοδουλίδης.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές