Διαβεβαιώσεις Αναστασιάδη στους ασθενείς για ΓΕΣΥ-Αποφασισμένη η Κυβέρνηση

Την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για εφαρμογή του ΓΕΣΥ εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί εξέφρασε στους οργανωμένους ασθενείς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο συνάντησής που είχε σήμερα το πρωί με την ηγεσία της Ομοσπονδίας Ασθενών Κύπρου στο Προεδρικό, στην παρουσία του υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της Ομοσπονδίας Ασθενών και σε αυτή τέθηκαν στο τραπέζι θέματα που άπτονται του ΓΕΣΥ, ενώ ηγέρθησαν και κάποιες ανησυχίες από πλευράς ασθενών. 

Όπως ανέφερε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Υγείας Κωντσταντίνος Ιωάννου, από πλευράς ηγεσίας της Ομοσπονδίας Ασθενών, κατατέθηκαν και εισηγήσεις, τις οποίες χαρακτήρισε καλοδεχούμενες, εφόσον όπως υπέδειξε, είναι οι πρώτοι που βιώνουν τα προβλήματα στον χώρο της υγείας.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε κατά τη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη και των Οργανωμένων Ασθενών στο θέμα των αυτόνομων πλέον δημόσιων νοσηλευτηρίων, με τον υπουργό Υγείας να τονίζει την αποφασιστικότητα της κυβέρνηση για περαιτέρω ενίσχυσή τους, κάτι που όπως είπε, φαίνεται και από τον προϋπολογισμό τους για το 2019, που είναι αναπτυξιακός.

Υπέδειξε μάλιστα ότι την επόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί στη Βουλή ο σχετικός προϋπολογισμός, στον οποίο προβλέπονται νέες θέσεις εργασίας για γιατρούς και νοσηλευτές, καθώς και τριπλασιασμός των κονδυλίων για εξοπλισμούς.
 
«Έχει τονιστεί στη συνάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η αποφασιστικότητα για εφαρμογή του ΓΕΣΥ εντός των χρονοδιαγραμμάτων, ενώ έχει τονιστεί επίσης η αποφασιστικότητας της Κυβέρνησης να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τα αυτόνομα πλέον δημόσια νοσηλευτήρια», τόνισε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου. 

 

Πολύ σημαντική από κάθε άποψη χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ασθενών Κύπρου Μάριος Κουλούμας, τονίζοντας ότι έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση των θέσεων της Ομοσπονδίας σε σχέση με την καλύτερη εφαρμογή του ΓΕΣΥ και την ταχύτερη εφαρμογή της αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

Σύμφωνα με τον Μάριο Κουλούμα, «με μεγάλη ικανοποίηση έχουμε παρατηρήσει απολυτή ταύτιση θέσεων της Ομοσπονδίας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με μεγάλη ικανοποίηση τον ακούσαμε να δηλώνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για εφαρμογή του ΓΕΣΥ, όπως αυτό έχει ομόφωνα ψηφιστεί  και σχεδιαστεί».

Για να επισημάνει, πως αυτό χαροποιεί ιδιαίτερα τους Οργανωμένους Ασθενείς και είναι έναμήνυμα προς τον λαό ότι το ΓΕΣΥ θα εφαρμοστεί παρά τα όποια εμπόδια βρεθούν στην πορεία εφαρμογής του.

 

Δειτε Επισης

Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo