Ενθαρρυντικές οι πρώτες ενδείξεις εγγραφής προσωπικών γιατρών στο ΓΕΣΥ

Ομαλά κυλά η πρώτη μέρα εγγραφής των προσωπικών γιατρών στο Γενικό Σχέδιο Υγείας(ΓΕΣΥ), με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας(ΟΑΥ) να εκφράζει αισιοδοξία για το ενδιαφέρον που προκύπτει και με την πρώτη ένδειξη να είναι ενθαρρυντική.
 
Μιλώντας στη μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του Αντέννα, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας(ΟΑΥ) Άθως Τσινοντίδης ανέφερε πως υπάρχουν εγγραφές.
 
«Υπάρχει ενδιαφέρον, είμαστε πολύ αισιόδοξοι, τα πράγματα κυλούν ομαλά», τόνισε ο κ. Τσινοντίδης, υποδεικνύοντας πως εντός των επόμενων ημερών ο ΟΑΥ θα δώσει αριθμούς σε σχέση με την εγγραφή των γιατρών στο ΓΕΣΥ. «Η πρώτη ένδειξη είναι ενθαρρυντική», τόνισε.
 
Εξάλλου, ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, υπέδειξε πως Υπουργείο Υγείας και ΟΑΥ δεν αναμένουν να ενταχθούν οι γιατροί στην ολότητά τους από την πρώτη μέρα.
 
«Το έχω τονίσει πάρα πολλές φορές, σε κανένα Σχέδιο Υγείας που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια δεν έχουν ενταχθεί από την πρώτη μέρα όλοι οι γιατροί», σημείωσε ο κ. Ιωάννου, μιλώντας έπειτα από τη συνάντηση που είχε το πρωί στο Προεδρικό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με την Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων(ΠΟΣΠΦ), στην παρουσία του αρμόδιου υπουργού.  
 
«Εντάσσεται ένα ποσοστό γιατρών και εντός κάποιων μηνών ή εντός του πρώτου χρόνου εντάσσεται η πλειοψηφία των γιατρών. Αυτό αναμένεται να γίνει και με το δικό μας Σχέδιο. Το σημαντικό είναι να ενταχθεί ο αριθμός αυτός για να ξεκινήσει υπέρ του δέοντος ικανοποιητικά να δουλεύει το Σύστημα. Αλλά δεν αναμένουμε στην ολότητά τους να ενταχθούν οι γιατροί από την πρώτη μέρα», επισήμανε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου.
 
Κληθείς να σχολιάσει το ενδιαφέρον γιατρών από το Εξωτερικό και δη από την Ελλάδα για κάθοδό τους στην Κύπρο και ένταξή τους στο ΓΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως πρόθεση δεν είναι «να φέρουμε γιατρούς από τη Ελλάδα ή απ’ οπουδήποτε αλλού, αλλά να εγγράψουμε γιατρούς από την Κύπρο».
 
«Αντιλαμβάνεστε», σημείωσε, «ότι με τα οικονομικά δεδομένα, όπως υπάρχουν αυτή τη στιγμή, είναι πολύ ελκυστικό το Σχέδιο Υγείας για γιατρούς από το εξωτερικό και δη από την Ελλάδα για να έρθουν να δραστηριοποιηθούν στην Κύπρο, διότι οι απολαβές είναι πολύ ψηλότερες απ’ ότι στην Ελλάδα. Γι’ αυτό υπάρχει το σχετικό ενδιαφέρον, όμως αν θα μετουσιωθεί σε κάθοδο από την Ελλάδα, αυτό δεν το γνωρίζω. 
 
Πρόθεσή μας όπως τονίζω είναι να εγγράψουμε γιατρούς από την Κύπρο, να δουλέψει το Σχέδιο Υγείας με τους γιατρούς που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Κύπρο.
 
Ούτως ή αλλιώς το έχω τονίσει πάρα πολλές φορές, σε κανένα Σχέδιο Υγείας που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια δεν έχουν ενταχθεί από την πρώτη μέρα όλοι οι γιατροί. Εντάσσεται ένα ποσοστό γιατρών και εντός κάποιων μηνών ή εντός του πρώτου χρόνου εντάσσεται η πλειοψηφία των γιατρών.
 
Αυτό αναμένεται να γίνει και με το δικό μας Σχέδιο. Το σημαντικό είναι να ενταχθεί ο αριθμός αυτός για να ξεκινήσει υπέρ του δέοντος ικανοποιητικά να δουλεύει το Σύστημα. Αλλά δεν αναμένουμε στην ολότητά τους να ενταχθούν οι γιατροί από την πρώτη μέρα».
 

Δειτε Επισης

Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»