Ζήτησε κατάσχεση κεφαλαίων στην Κύπρο που ανήκουν στους υιούς Μουμπάρακ η Εισαγγελία της Αιγύπτου

Με αίτημα για κατάσχεση κεφαλαίων που βρίσκονται στην Κύπρο και ανήκουν στους υιούς του πρώην Αιγύπτιου Προέδρου Hosni Mubarak, προχώρησε η Γενική Εισαγγελία της Αιγύπτου.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Asharq Al-Awsat», κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον Δικαστηρίου για υπόθεση «χρηματιστηριακών πράξεων», το δικαστήριο άκουσε τις μαρτυρίες των Alaa και Gamal Mubarak, μαζί με άλλους επτά κατηγορούμενους.
 
Το Δικαστήριο ακολούθως, αποφάσισε να αναβάλει τη δίκη για τις 23 Μαρτίου, και η Εισαγγελία ζήτησε να κληθούν περισσότεροι μάρτυρες στην υπόθεση.
 
Ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας εξήγησε ότι τα αιτήματά του αφορούν το πλαίσιο του νομικού ρόλου για την κίνηση της ποινικής υπόθεσης και κάλεσε τον πρώην επικεφαλής της Εποπτικής Αρχής Χρηματοπιστωτικής Εποπτείας Sherif Samy και πρώην επικεφαλής του αιγυπτιακού χρηματιστηρίου Mohamed Omran για αριθμό εγγράφων που αμφισβητούνται.
 
Οι έρευνες που διεξήγαγε η Αίγυπτος μετά την ανατροπή του Μουμπάρακ το 2011 έδειξαν ότι οι γιοι του είχαν κεφάλαια σε εταιρείες στην Κύπρο, αλλά η Αίγυπτος δεν είχε ακόμη ανακτήσει αυτά τα κεφάλαια.
 
Η εισαγγελία κατηγόρησε τον Γκαμάλ Μουμπάρακ ότι είχε συνδρομή με δημόσιους αξιωματούχους για το έγκλημα της κερδοσκοπίας και την απόκτηση παράνομων χρημάτων για τον εαυτό του και τις εταιρείες του.
 
Εξάλλου τον περασμένο Σεπτέμβριο, το δικαστήριο ενέκρινε την καταγγελία που υπέβαλαν οι Alaa και Gamal Mubarak και οι άλλοι εναγόμενοι κατά της απόφασης φυλάκισης και τους απελευθέρωσε με εγγύηση 100.000 Αιγυπτιακών λιρών.
 

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας