Πρώτο crash test για το ΓΕΣΥ-Πρώτη μέρα εγγραφής των γιατρών στο Σύστημα

Το πρώτο δείγμα γραφής όσον αφορά το ενδιαφέρον των γιατρών για ένταξή τους στο ΓΕΣΥ θα δώσει η σημερινή ημέρα, αφού ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) άνοιξε τους καταλόγους για την ηλεκτρονική εγγραφή των γιατρών στο Σύστημα.
 
Σε αυτή τη φάση οι κατάλογοι του ΟΑΥ θα ανοίξουν για τους προσωπικούς ιατρούς και τους παιδιάτρους, και πλέον θα υπάρχουν στοιχεία με αριθμούς, για το πραγματικό ενδιαφέρον των γιατρών για ένταξή τους στο ΓΕΣΥ.
 
Ανεξάρτητα από το αν θα συμβληθούν με το Σύστημα ως φυσικά πρόσωπα ή αν θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους κάτω από το καθεστώς νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου, οι γιατροί που επιθυμούν να ενταχθούν στο ΓΕΣΥ θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά την εγγραφή τους.
 
Για αυτό τον λόγο ο ΟΑΥ συνεχίζει τα ειδικά σεμινάρια που διοργανώνει για ενημέρωση των γιατρών. Ήδη, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία δύο σεμινάρια στη Λευκωσία και προγραμματίζονται για αυτή την εβδομάδα, στις 24 του μήνα για τους γιατρούς στη Λεμεσό, στις 26 στη Λάρνακα και στις 2 Φεβρουαρίου στην Πάφο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες στο πρώτο σεμινάριο του ΟΑΥ έδωσαν το παρών τους 80 γιατροί, αριθμός που άφησε ικανοποιημένο τον ΟΑΥ, ενώ ικανοποιητικός ήταν και ο αριθμός των γιατρών που συμμετείχαν στο σεμινάριο το περασμένο Σάββατο.
 
Την ίδια ώρα, όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας(ΟΚΥπΥ) Νίκος Πολυζος, στο Σύστημα θα εγγραφούν και οι 150 προσωπικοί γιατροί για ενήλικες που σήμερα εργάζονται στον δημόσιο τομέα, καθώς επίσης και οι 50 παιδιάτροι, που επίσης εργάζονται στο Δημόσιο.   
 
Το άνοιγμα των εγγραφών για τους προσωπικούς γιατρούς και τους παιδιάτρους σηματοδοτεί της αντίστροφή μέτρηση για την εφαρμογή της πρώτης φάσης του ΓΕΣΥ, που αφορά την πρωτοβάθμια και εξωνοσοκομειακή φροντίδα και θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιουνίου.
 
Σημειώνεται πως από την 1η Μαρτίου θα αρχίσει και η καταβολή των εισφορών στο Ταμείο του Γενικού Συστήματος Υγείας, με τους εργαζόμενους να καταβάλλουν το 1,7% των εισοδημάτων τους, τους εργοδότες το 1,85% (επί των εισοδημάτων του κάθε υπαλλήλου τους ξεχωριστά), το Κράτος το 1,65%. Για τους αυτοτελώς εργαζόμενους το ποσοστό της εισφοράς για την πρώτη φάση εφαρμογής του ΓΕΣΥ καθορίστηκε στο 2,55% και για τους συνταξιούχους και εισοδηματίες στο 1,7%. 
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ένοπλος εισβάλλει σε εκκλησία και προσπαθεί να πυροβολήσει ιερέα
Επιστρέφει στην Κύπρο η Ολγκίν-Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ σε χωριστές συναντήσεις την Τετάρτη
Μειωμένη κατά το ήμισυ η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα-Οι εκτιμήσεις για τις επόμενες ημέρες
Καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Ισραήλ και Χαμάς-Επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων από τη Ράφα
Χειροπέδες σε άλλους δύο για το «Δημητρούι»-Ο ένας κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών
Ψάχνουν τα αίτια της τραγωδίας ανήμερα του Πάσχα-Έφυγαν με διαφορά τρία χρόνια μάνα και γιος
Με νομοσχέδιο εντάσσει τη «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία ο Ερντογάν-Αντιδρά η αντιπολίτευση
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Στους 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Μαύρο Πάσχα, νεκρός ο 30χρονος Ευτύχιος-Μετωπική σύγκρουση της μοτοσικλέτας του με όχημα
Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ