Κατεβάζουν χειρόφρενα οι εργαζόμενοι στον ΟΣΥΠΑ-Αποφάσισαν λήξη της απεργίας

Τιμόνι πιάνουν αύριο το πρωί οι οδηγοί στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου μετά την Γενική Συνέλευση των εργαζομένων που έληξε λίγο μετά τις 16:00 και στο πλαίσιο της οποίας έγινε αποδεκτή  κατά πλειοψηφία η συμφωνία μεταξύ της εταιρείας και του Υπουργείου Μεταφορών. 

Ο Χρίστος Ευαγγέλου εκπρόσωπος των Οδηγών στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου ανέφερε  μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΣΥΠΑ αποφάσισαν να αναστείλουν τα απεργιακά μέτρα λόγω της νέας κατάστασης που προέκυψε μεταξύ της Εταιρείας και του Υπουργείου Μεταφορών. Η απόφαση πρόσθεσε ήταν πλειοψηφική ότι οι εργαζόμενοι αύριο ξεκινούν κανονικά δουλειά. 

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση πως μέχρι τις  10 Φεβρουαρίου  που είναι οι διαβεβαιώσεις της Εταιρείας και του Υπουργείου Μεταφορών   να εξευρεθεί οριστική λύση και για τα υπόλοιπα θέματα. Από την ενημέρωση που έτυχαν είπε ο κ.Ευαγγέλου οι μισθοδοσίες θα καταβληθούν από το Υπουργείο  στους εργαζόμενους μέχρι την 10η  Φεβρουαρίου ώστε να μην ανησυχούν οι οδηγοί και το υπόλοιπο προσωπικό. Σε περίπτωση  μάλιστα που δεν εξευρεθεί λύση μετά την 10η Φεβρουαρίου προειδοποίησε με νέα μέτρα.  

Σε δηλώσεις του ο Πέτρος Δημοσθένους  Επαρχιακός Γραμματέας της ΣΕΚ  ανέφερε πως μετά το πέρας της σύγκλησης της  Γενικής Συνέλευσης του προσωπικού  αισίως αποφάσισαν ότι αύριο το πρωί θα αναλάβουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΥΠΑ τα καθήκοντα τους .
Ακολούθως  εκτίμησε ότι όλα θα επανέλθουν στην ομαλότητα και εξέφρασε την απολογία του στο επιβατικό κοινό για τη ταλαιπωρία που υφίστανται σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα.
Πρόσθεσε μάλιστα, πως δεν είναι οι οδηγοί και το προσωπικό του Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου που ευθύνονται για αυτή την κατάσταση αλλά η διαφωνία που υπήρξε μεταξύ του Υπουργείου Μεταφορών με την Εταιρεία. 

Ο κ. Δημοσθένους αναφερόμενος στην πρωινή ενημέρωση του προσωπικού είπε ότι στις 11:00 το πρωί είχαν συνάντηση στα Γραφεία της εταιρείας στην Μεσόγη μαζί με τον ΓΔ του Υπουργείου Μεταφορών και την Εταιρεία στην οποία ενημερώθηκαν για την πορεία της διαπραγμάτευσης που έγινε το Σάββατο στο Υπουργείο Συγκοινωνιών παρουσία της Υπουργού Βασιλικής Αναστασιάδου. 

Είπε ακόμη πως βρίσκεται σε “καλό δρόμο”  κατά την έκφραση του η σχέση της Εταιρείας με το Υπουργείο Μεταφορών , προσθέτοντας πως ενόψει αυτής της εξέλιξης η συντεχνία έχει εκφράσει  στην Εταιρεία και στο Υπουργείο κάποιες ανησυχίες. 
Επεσήμανε ωστόσο πως έχουν πάρει τις διασφαλίσεις και τις διαβεβαιώσεις  ότι τόσο το Υπουργείο όσο και η Εταιρεία θα είναι υποβοηθητική προς το προσωπικό. 
Συγκεκριμένα είπε πως το μεν Υπουργείο έχει αναλάβει την πληρωμή των εργαζομένων τόσο του μηνός Δεκεμβρίου όσο και του μηνός Ιανουαρίου, μέχρι και τις 10 Φεβρουαρίου σε όλο το προσωπικό.

Ο  Γιώργος Νικολάου Επαρχιακός Γραμματέας της ΣΕΓΔΑΜΕΛΗ ΠΕΟ Πάφου ανέφερε πως από την ενημέρωση που έτυχαν από τον ΓΔ του Υπουργείου Μεταφορών κ. Σταύρο Α. Μιχαήλ διαφάνηκε πως το Υπουργείο έχει συμφωνήσει με την Εταιρεία. 

Εμείς σημείωσε, εκφράσαμε στον ΓΔ του Υπουργείου Μεταφορών τις ανησυχίες μας σχετικά με την καταβολή της μισθοδοσίας του προσωπικού ωστόσο πρόσθεσε το Υπουργείο διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί η πληρωμή μέχρι και την 10η Φεβρουαρίου ημερομηνία κατά την οποία, όπως είπε, θα διεξαχθούν συνομιλίες για τελική συμφωνία της Εταιρείας και Υπουργείου.

Πρόσθεσε ακόμη πως από την 10η Φεβρουαρίου και μετά θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι στον ΟΣΥΠΑ από την Εταιρεία. 

Ο κ. Νικολάου  είπε πως η Συντεχνία του όλες αυτές τις ημέρες προσπάθησε να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας του προσωπικού πράγμα που επετεύχθη και που διαφαίνεται, όπως σημείωσε, με την αυριανή έναρξη των δρομολογίων.
 

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ να προσπαθήσουν για σύμβαση οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
Πώς απαντά η Υπ. Ασθενοφόρων για το περιστατικό με τη λιπόθυμη μαθήτρια-«Δεν ήταν επείγον»