Μέντιουμ υπόσχονται τέλος στα βάσανά μας-Ψέμα ή αλήθεια;

«Πήγα σε μάγισσες σε χαρτορίχτρες να δω που χάνεσαι όλες τις νύχτες», λέει το γνωστό λαϊκό άσμα, το οποίο ερμηνεύει μοναδικά η Γλυκερία. Μόνο που το τραγούδι δεν μας λέει πόσα πλήρωσε και αν έμαθε τελικά για τα κατορθώματα του καλού της.
 
Και κάπως έτσι πάει η ιστορία πολλών από εμάς, οι οποίοι μέσα στην απόγνωσή μας ενδεχομένως να καταφύγουμε ακόμη και σε αυτές τις λύσεις αν χάσουμε παρεμπιπτόντως κάθε ελπίδα για όλα εκείνα που μας απασχολούν.
 
Αν σκεφτούμε ότι κάποιοι υπόσχονται να μας κάνουν τη ζωή μας καλύτερη, μόνο με ένα τηλεφώνημα, λογικό είναι να μπούμε στον πειρασμό.
 
Όπως και να’ χει, καθημερινά με αγγελίες σε εφημερίδες, περιοδικά και στο διαδίκτυο, μελλοντολόγοι, αστρολόγοι, μέντιουμ, εξορκιστές, μάγοι και όπως αλλιώς υπογράφουν, ανενόχλητοι, εμφανίζονται σαν οι σωτήρες των προβλημάτων μας, οι προφήτες της ζωής μας και οι Άγιοι Φανούριοι των χαμένων αντικειμένων και προσώπων μας.
 
Για παράδειγμα, υπόσχονται να δώσουν λύσεις σε προβλήματα σχέσεων, υγείας, επαγγελματικά, σεξουαλικά, οικονομικά και άλλα τόσα.
 
Ψέματα ή όχι, εμείς όρκο δεν παίρνουμε διότι σεβόμαστε το δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ελεύθερα ότι νομίζει.
 
Σκοπός του συγκεκριμένου ρεπορτάζ είναι να καταδείξει τις ευθύνες που έχει το κράτος έναντι των πολιτών, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες επιτήδειοι τα παίρνουν χοντρά από κόσμο, εκμεταλλευόμενοι την απόγνωση στην οποία βρίσκονται.
 
Άλλωστε είναι πολλές οι περιπτώσεις κατά τις οποίες πρόσωπα οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης και καταδικάστηκαν με ποινή φυλάκισης ή χρηματικό πρόστιμο ή και τα δυο μαζί.
 
Παράνομοι ή όχι;
Επικοινωνήσαμε με τον νομικό Σίμο Αγγελίδη, ο οποίος μιλώντας στον REPORTER, εξήγησε ότι το άρθρο 304 του ποινικού κώδικα λέει ξεκάθαρα πως απαγορεύεται η άσκηση μαγείας ή μαγγανείας με αμοιβή ή κέρδος.
 
Σε αυτό το φάσμα περιλαμβάνονται επίσης ο εξορκισμός, το διάβασμα τύχης και οτιδήποτε συναφές με τα προαναφερθέντα, τα οποία γίνονται πάντοτε έναντι αμοιβής.
 
Απ’ εκεί και πέρα, είπε ο κ. Αγγελίδης, εναπόκειται στην Αστυνομία εάν θα κυνηγήσει όλους όσοι παρανομούν, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις πρόκειται για γνωστά, στις διωκτικές αρχές, πρόσωπα.
 
Όπως υπενθύμισε ο κ. Αγγελίδης, σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν άτομα εξαπατήθηκαν όταν επιτήδειοι κατάφεραν να τους αποσπάσουν πολλές χιλιάδες ευρώ, εκμεταλλευόμενοι τον πόνο και την απόγνωσή τους. Υποθέσεις, οι οποίες στο τέλος καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία, είτε από τους παραπονούμενους είτε από οικεία τους πρόσωπα και οι καταδικασθέντες αναγκάστηκαν να επιστρέψουν χρήματα, αλλά και να βρεθούν πίσω από το κελί.

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ να προσπαθήσουν για σύμβαση οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
Πώς απαντά η Υπ. Ασθενοφόρων για το περιστατικό με τη λιπόθυμη μαθήτρια-«Δεν ήταν επείγον»