Αυτές είναι οι διαφοροποιούμενες προτάσεις γονέων και εκπαιδευτικών για τα τετράμηνα

Την ώρα που φουντώνει η αντιπαράθεση και οι διαφωνίες ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς και το Υπουργείο Παιδείας για το θεσμό των εξετάσεων ανά τετράμηνα, εκπαιδευτικοί και γονείς ετοιμάζουν τις δικές τους προτάσεις τις οποίες αναμένεται να καταθέσουν ενώπιον της επιτροπής για την αξιολόγηση του μαθητή την επόμενη Παρασκευή.

Η ΟΕΛΜΕΚ, εδώ και μέρες είχε στα χέρια της μια διαφοροποιημένη πρόταση, την οποία μετέφερε χθες προς το Διοικητικό Συμβούλιο της συντεχνίας, ώστε να συζητηθεί το πλαίσιο της και παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, επί του παρόντος η πρόταση της ΟΕΛΜΕΚ προτείνει δύο εξετάσεις. Η μια να διαρκεί 45 λεπτά και να ετοιμάζεται από τον εκπαιδευτικό κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, ενώ η δεύτερη να είναι ενιαία για όλες τις σχολικές μονάδες και να διαρκεί 95 λεπτά.

Επί της ουσίας, το 40% το οποίο θα διαμορφώνει τη βαθμολογία του μαθητή για την γραπτή εξέταση, όπως αυτό έχει προταθεί από το Υπουργείο Παιδείας, θα διαιρείται σε 25% στην ενιαία εξέταση, ενώ το 15% θα αφορά το εξεταστικό δοκίμιο το οποίο θα ετοιμάζει ο καθηγητής.

Σημειώνεται πως οι καθηγητές ζητούν τα σχολεία να παραμένουν ανοικτά κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου, ώστε να δίνεται περιθώριο στο μαθητή και στον εκπαιδευτικό για επανάληψη της διδακτέας ύλης.
 
Όσον αφορά τα μη κύρια μαθήματα, οι καθηγητές προτείνουν να γίνεται είτε μία 45λεπτή γραπτή εξέταση, είτε οι μαθητές να προβαίνουν σε εργασία (project).

Επιπλέον, αυτό που προτείνεται από την ΟΕΛΜΕΚ για τους τρόπους αξιολόγησης του μαθητή είναι αντί να επιλέγονται τρεις μέθοδοι αξιολόγησης για κάθε μάθημα, να ισχύουν οι εξής δύο υποχρεωτικοί μέθοδοι:
 
(α) κατ΄οίκον εργασία
(β)συμμετοχή στην τάξη

Η τρίτη προτείνουν να αποφασίζεται με τους διδάσκοντες του μαθήματος.

Από την πλευρά τους οι οργανωμένοι γονείς της Μέσης Εκπαίδευσης σε συνεδρία η οποία πραγματοποίησαν την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα, διαμόρφωσαν δική τους πρόταση την οποία αναμένεται να παρουσιάσουν σ΄ όλους τους εμπλεκόμενους, σε μια προσπάθεια να υπάρξουν συγκλίσεις.

Η πρόταση την οποία διαμόρφωσαν οι οργανωμένοι γονείς φαίνεται πως συγκλίνει σε αρκετά σημεία με αυτή των εκπαιδευτικών, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, υπάρχουν διαφωνίες σε σχέση με τις εξετάσεις των μη εξεταζόμενων μαθημάτων. Αυτό που προτείνουν οι γονείς είναι όπως διεξάγεται ένα υποχρεωτικό διαγώνισμα και όχι project, όπως προτείνουν οι εκπαιδευτικοί.

Επιπρόσθετα, διαφωνία υπάρχει και στον τρόπο αξιολόγησής του μαθητή, με τους γονείς να διαφοροποιούνται και να προτείνουν μεθόδους που θα επιλέγονται με βάση την ιδιομορφία του κάθε μαθήματος, από τους διδάσκοντες εκπαιδευτικούς.

Σημειώνεται πως οι προτάσεις ενδεχομένως να διαμορφωθούν πριν από την επικείμενη συνάντηση, αφού γονείς και εκπαιδευτικοί, ψάχνουν συμμάχους προχωρώντας σε συναντήσεις και μ΄αλλους εμπλεκόμενους φορείς.

Δειτε Επισης

Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών
Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
Τα προβλήματα στον παραλιακό πεζόδρομο Λεμεσού συζητήθηκαν στην Επ. Εμπορίου
Το 55% της αγοράς οίνου καλύπτεται από κυπριακές ποικιλίες και 45% από ξένες
Υπ. Παιδείας: Να δώσουμε τα εφόδια για πολίτες που θα συμβάλουν στην επανένωση
Έλεγχοι από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή σε πάνω από 300 περίπτερα
Νομοθετική ρύθμιση πρακτικής άσκησης φοιτητών προωθεί η Κυβέρνηση