Κλείνουν τα βιβλία για δύο ώρες οι μαθητές, διαμαρτύρονται για τα τετράμηνα

Σε νέες περιπέτειες φαίνεται να εισέρχεται ο τομέας της παιδείας, μετά την απόφαση των μαθητών της Μέσης Εκπαίδευσης να απέχουν σήμερα από τα μαθήματά τους κατά τη διάρκεια της 3ης και 4ης περιόδου, ώστε να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στη  εφαρμογή των εξετάσεων τετράμηνων.

Οι μαθητές παρά τη σύγκλιση που φαίνεται να είχαν χθες κατά τη συνάντησή τους με τον Υπουργό Παιδείας οι μαθητές, αποφάσισαν να προσχωρήσουν κανονικά στη δίωρη αποχή που εξήγγειλαν προ ημερών. Ο λόγος της διαμαρτυρίας, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους «το σημαντικότερο ζήτημα για να υπάρξει οποιαδήποτε συζήτηση για την αξιολόγηση του μαθητή είναι η ανάκληση των εξετάσεων ανά τετράμηνο, κάτι το οποίο δεν έγινε στη συνάντηση».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Συγκλίνουν οι απόψεις για τα τετράμηνα, αποφασίζουν για τη δίωρη αποχή οι μαθητές

Σε δηλώσεις του χθες, στον REPORTER ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών(ΠΣΕΜ), Παναγιώτης Γεωργίου, ανέφερε πως «σήμερα, μετά την εξαγγελία των μέτρων διαμαρτυρίας που αποφασίσαμε το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να γίνει πιο ελαστικό και ευέλικτο όσον αφορά τη νομοθεσία».

 «Δεν είμαστε μηδενιστές, είχαμε μια καλή συνάντηση σήμερα από ότι τις υπόλοιπες φορές, στις οποίες το Υπουργείο υπήρξε αμετάκλητο και αμείλικτο στις απόψεις μας», σημείωσε ο κ. Γεωργίου.

 Προσθέτοντας πως. «θα προχωρήσουμε στα μέτρα γιατί το κύριο αίτημα μας για την απόσυρση των εξετάσεων ανά τετράμηνα δεν έγινε αποδεκτό και προσπάθησαν να μας το φέρουν με άλλο τρόπο, ονομάζοντάς τα «μεγάλα διαγωνίσματα».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Καλεί σε δεύτερες σκέψεις τους μαθητές ο Χαμπιαούρης-Ενοχλημένη η ΠΣΕΜ με τα… «μεγάλα διαγωνίσματα»

Το Υπουργείο Παιδείας
Από πλευράς του ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, μετά την τελεσίδικη απόφαση των μαθητών, σε ανακοίνωση του κάλεσε τους μαθητές να αναθεωρήσουν την απόφασή τους και να συνεχίσουν τον διάλογο, ενώ σημείωσε πως το μέτρο της αποχής, τους μόνους που πλήττει είναι τους ίδιους τους μαθητές.

Επιπρόσθετα υπογράμμισε και μέσω της ανακοίνωσής αλλά και μέσω των δηλώσεων στις οποίες προέβη μετά τη χθεσινή συνάντηση ανέφερε πως , δόθηκαν απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που ήγειραν οι μαθητές και δεσμεύτηκε ενώπιον της ΠΣΕΜ να συνεχίσει το διάλογο, τόσο με τους μαθητές όσο και με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και τους οργανωμένους γονείς.

Η Παιδοβουλή
Από την άλλη τα μέλη της Παιδοβουλής διαμήνυσαν πως δεν θα συμμετάσχουν στην δίωρη αποχή ενώ, όπως εξήγησαν σε δηλώσεις τους, «στην παρούσα φάση όπου υπάρχει ένας διάλογος δεν υπάρχει λόγος να καλούμε τους μαθητές για αποχή από τα μαθήματα και θεωρούμε πως ακριβώς θα πρέπει με εποικοδομητική διάθεση να μπούμε σε ένα εντατικό διάλογο για να καταλήξουμε σε επιθυμητό αποτέλεσμα, την βελτίωση του υφιστάμενου συστήματος προς όφελος όλων των μαθητών».

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών