Καλεί σε δεύτερες σκέψεις τους μαθητές ο Χαμπιαούρης-Ενοχλημένη η ΠΣΕΜ με τα… «μεγάλα διαγωνίσματα»

Παρόλο το καλό κλίμα και τη σύγκλιση απόψεων που υπήρξε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης των μαθητών με το Υπουργείο Παιδείας για το θεσμό των εξετάσεων ανά τετράμηνα, οι μαθητές θα προχωρήσουν κανονικά στη αυριανή δίωρη αποχή από τα μαθήματά τους.

Σε ανακοίνωσή του μετά την τελική απόφαση των μαθητών και την επιμονή τους να προχωρήσουν στη δίωρη αποχή από τα μαθήματά, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, καλεί τους μαθητές να αναθεωρήσουν την απόφασή τους και να συνεχίσουν τον διάλογο, ενώ σημειώνει πως το μέτρο της αποχής, τους μόνους που πλήττει είναι τους ίδιους τους μαθητές.

Αυτούσια η ανακοίνωση του υπουργού Παιδείας:
Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης είχε σήμερα το μεσημέρι εκτενή και παραγωγική συνάντηση με την ηγεσία της ΠΣΕΜ.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά οι ανησυχίες των μαθητών από την εφαρμογή του  μεταρρυθμιστικού μέτρου των τετραμήνων. Δόθηκαν απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που ήγειραν οι μαθητές.

Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ενώπιον της ΠΣΕΜ να συνεχίσει τον διάλογο τόσο με τους μαθητές όσο και με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις και τους οργανωμένους γονείς.

Δυστυχώς, παρά τον εποικοδομητικό διάλογο και τις συγκλίσεις, καθώς και την ικανοποίηση όλων των πλευρών για τα θετικά  αποτελέσματα, αργά το απόγευμα διαπιστώσαμε πως η ΠΣΕΜ επιμένει στην υλοποίηση των μέτρων αποχής που προκήρυξε για αύριο, Παρασκευή, γεγονός το οποίο  εγείρει πολλά ερωτηματικά.

Η θέση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού  ήταν και παραμένει πως το μέτρο της αποχής  τους μόνους που πλήττει είναι τους μαθητές, γι' αυτό και τους καλεί για άλλη μία φορά να αναθεωρήσουν την απόφασή τους και να συνεχίσουν τον διαλογο, ο οποίος διεξήχθη σήμερα σε εξαιρετικό κλίμα, με θετικά αποτελέσματα.

Οι μαθητές
Από την πλευρά τους οι μαθητές σημειώνουν πως παρ΄όλες τις συγκλίσεις δεν έγινε αποδεκτό το κύριο αίτημα τους για τις εξετάσεις.

Σε δηλώσεις του στον REPORTER ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών(ΠΣΕΜ), Παναγιώτης Γεωργίου, ανέφερε πως «σήμερα, μετά την εξαγγελία των μέτρων διαμαρτυρίας που αποφασίσαμε το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να γίνει πιο ελαστικό και ευέλικτο όσον αφορά τη νομοθεσία».

«Δεν είμαστε μηδενιστές», ανέφερε ο κ. Γεωργίου, «είχαμε μια καλή συνάντηση σήμερα από ότι τις υπόλοιπες φορές, στις οποίες το Υπουργείο υπήρξε αμετάκλητο και αμείλικτο στις απόψεις μας».
 
Ωστόσο, πρόσθεσε, «θα προχωρήσουμε στα μέτρα γιατί το κύριο αίτημα μας για την απόσυρση των εξετάσεων ανά τετράμηνα δεν έγινε αποδεκτό και προσπάθησαν να μας το φέρουν με άλλο τρόπο, ονομάζοντάς τα «μεγάλα διαγωνίσματα».

Υπενθυμίζεται πως η ΠΣΕΜ σε χθεσινή της ανακοίνωση έλαβε απόφαση πως θα προχωρήσει σε δίωρη αποχή από τα μαθήματά, (3η και 4η περίοδο), ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εξετάσεις ανά τετράμηνα.

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου