Στο Πολεοδομικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς

Μέλος του Πολεοδομικού Συμβουλίου από σήμερα, ο Δήμαρχος Αγλαντζίας, Χαράλαμπος Πετρίδης, μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο κ. Πετρίδης υπήρξε η επιλογή της Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Δήμων, η οποία κατά πλειοψηφία αποφάσισε να είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον μέχρι πρότινος εκπρόσωπό της, του οποίου η θητεία έχει λήξει.

Ο Χαράλαμπος Πετρίδης, κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα με ημιυποτροφία από το Πανεπιστήμιο του Cambridge Αγγλίας στο κλάδο διαχείριση γης και χρηματοοικονομικών [MPhil Land Economy and Finance] καθώς και Bachelor Degree με άριστα στον κλάδο Διαχείρισης και εκτίμησης Γης, [First Class Honours Degree in Estate Management]. Είναι εγκεκριμένος εκτιμητής ακινήτων από το ΕΤΕΚ, μέλος του Royal Institution Of Chartered Surveyors [RICS].

Είναι εκλεγμένος Δήμαρχος Αγλαντζιάς για την περίοδο 2017- 2021. Τον Δεκέμβριο του 2013, διορίστηκε ως Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης (ΚΟΑΓ) μέχρι και το 2016 όπου και παραιτήθηκε με την εκλογή του στο αξίωμα του Δημαρχου.

Επίσης κατείχε για 4 χρόνια τη θέση του Προέδρου του Συνδέσμου Επιστημόνων Εκτιμητών Ακινήτων Κύπρου (2009 – 2013) όπου έχει προσφέρει στο Δ.Σ την δεκαετία (από το 2004 – 2013). Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του RICS Κύπρου (2012 – 2014) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της FIABCI Κύπρου (2012 – 2014). Επίσης από το Ιούνιο του 2010 μέχρι και τον Ιούνιο 2011 έχει διατελέσει  Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Οργανισμού Urban Land Institute στη Κύπρο.

Η κύρια του δραστηριότητα ξεκινώντας από το 1999 ήταν η εκτίμηση όλων των ειδών ακινήτων σε όλη την Κύπρο, καθώς και μελέτες βιωσιμότητας ακινήτων, σαν κτηματικός σύμβουλος με την Landtourist Valuations LLC. Στο πλαίσιο αυτό συνεργάστηκε με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ξενοδοχειακές μονάδες, επιχειρήσεις και οργανισμούς, ενώ ασχολήθηκε εμπεριστατωμένα και με την διαχείριση γης, μελέτες για εμπορικά και άλλα μεγάλα έργα και γενικά με κάθε είδους έργα ανάπτυξης γης. Έχει ασχοληθεί σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη και αναβάθμιση του επαγγέλματος του εκτιμητή ακινήτων αλλά και ευρύτερα του τομέα των ακινήτων. Αρθρογραφεί εδώ και αρκετά χρόνια για κτηματολογικά, πολεοδομικά και οικονομικά θέματα, έχει δημοσιεύσει δεκάδες εισηγήσεις για τη βελτίωση των αναπτυξιακών υποδομών του τόπου μας και έχει εκτεταμένη παρουσία τα τελευταία χρόνια στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας όπως τηλεόραση, ραδιόφωνο, social media κλπ.

Δειτε Επισης

Νέες παράτυπες εργασίες στον Ακάμα καταγγέλλουν περιβαλλοντικές οργανώσεις
Στήριξη στον ΚΟΑΠ δήλωσε ο ΓΓ ΑΚΕΛ στον Επίτροπο Αγροτικών Πληρωμών
Ο ΣΕΑΠΕΚ καλεί αρμόδιες αρχές να εγκύψουν στο θέμα περικοπών συστημάτων ΑΠΕ
Νέος γύρος διαβουλεύσεων με τα κόμματα για τους χαμηλόμισθους από την Ισότητα
Η ανάγκη πάταξης αθέμιτων πρακτικών για γεωργικά προϊόντα τέθηκε στην Επιτροπή Γεωργίας
Μη τήρηση δεσμεύσεων και αδράνεια για το Περνέρα διαπίστωσε η Βουλή
Ήρθε στην Κύπρο για διακοπές και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού
Επαφές Επικεφαλής Επιστήμονα στο Τόκιο για συνεργασία σε έρευνα και καινοτομία
Ανακαλείται μείγμα για κοτόπουλο λόγω εντοπισμού αλλεργιογόνου ουσίας (pic)
Για τα μέτρα της Κύπρου για μείωση θαλάσσιας ρύπανσης μίλησε η Υπ. Περιβάλλοντος στο OOC-9