Οι Παφίτες ψήφισαν μέσω facebook για τη δημιουργία πάρκου με προσβαση προς όλους

Την πρόταση που επέλεξαν οι δημότες Πάφου, μέσω ψηφοφορίας στο Facebook, για δημιουργία πρότυπου πάρκου με πρόσβαση για όλους, επικύρωσε χθες βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δ. Πάφου, το πάρκο θα δημιουργηθεί μέσω του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού του Δήμου Πάφου σε χώρο πρασίνου στη οδό Καβάλας και θα είναι ειδικά διαμορφωμένο ώστε να εξυπηρετεί όλες τις ηλικίες και όλες τις ανάγκες των δημοτών, από μικρά παιδιά έως ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η πρόταση για τη δημιουργία του πάρκου αυτού υποβλήθηκε από το Διεθνές Επιμελητήριο Πάφου και το Round Table 7 Πάφου στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Δήμου Πάφου για υποβολή προτάσεων για υλοποίηση έργων/δράσεων μέσω του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού 2018 και υπερψηφίστηκε από το κοινό στην τελική φάση της επιλογής με ποσοστό 68,5%. 

Την δεύτερη θέση στην ψηφοφορία του κοινού στο Facebook κατέλαβε η πρόταση που υπέβαλαν οι Μιχάλης Αγαπίου και Ευαγγελία Φωτοπούλου με τίτλο «Πλοία» με ποσοστό 30,1%  και την τρίτη θέση η πρόταση που υπέβαλαν η Γιούλα Χατζηγεωργίου και η Έφη Κυπριανίδου με τίτλο «Το παγκάκι του Παλαμά και η αίσθηση της πόλης» με ποσοστό 1,3%.

Η θεσμοθέτηση του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού για χρηματοδότηση έργων/ δράσεων που προτείνονται από τους δημότες της πόλης αποτελεί, προστίθεται στην ανακοίνωση, μια ακόμη καινοτομία του Δήμου Πάφου που αποσκοπεί στην άμεση συμμετοχή όσο το δυνατό περισσοτέρων κατοίκων της πόλης στον καθορισμό των προτεραιοτήτων για τα έργα και τις δραστηριότητες που προβλέπει ο δημοτικός προϋπολογισμός. 

Ο θεσμός εφαρμόζεται σε διαρκώς αυξανόμενο αριθμό ευρωπαϊκών πόλεων στην Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και άλλες χώρες, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»