Ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας η διάνοιξη του οδοφράγματος Κοκκίνων

Το θέμα της διάνοιξης του οδοφράγματος Κοκκίνων, συζητήθηκε σήμερα σε συνάντηση της Επιτροπής Διάνοιξης Οδοφραγμάτων με τον Ε/κ διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη και τον επικεφαλής της ελληνοκυπριακής πλευράς  στην Τεχνική Επιτροπή για τα οδοφράγματα, Σώτο Ζακχαίο.
 
Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διάνοιξης των Οδοφραγμάτων Ανδρέας Καρός, ανέφερε πως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, σήμερα, στη Λευκωσία με αντικείμενο συζήτησης τη διάνοιξη του οδοφράγματος των Κοκκίνων.

Η συνάντηση έγινε με τη συμμετοχή του «δημάρχου» Λεύκας Αζίς Καγιά, του Δημάρχου Πόλης Χρυσοχούς Γιώτη Παπαχριστοφή, του κοινοτάρχη Πωμού Ευάγγελου Στυλιανού, ο οποίος εκπροσώπησε και τους υπόλοιπους κοινοτάρχες της περιοχής του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς, του κοινοτάρχη Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκου Κλεάνθους και της κοινοτάρχη Πηγαινιών, Αγγελικής Φιλίππου.

Επιπρόσθετα, στη συνάντηση συμμετείχαν οι πρόεδροι των Επιτροπών Πύργου – Λιμνίτη καθώς και εκπρόσωποι της Παγκύπριας Επιτροπής Διάνοιξης Οδοφραγμάτων από τη Λευκωσία. 

Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), ο κ. Καρός ανέφερε πως στόχος της συνάντησης ήταν το άνοιγμα του οδοφράγματος των Κοκκίνων προς εξυπηρέτηση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, σημειώνοντας πως πρόκειται για ζωτικής σημασίας οδόφραγμα, το οποίο με το άνοιγμά του θα ενώσει την Πάφο με τη Λευκωσία.

Οι κ. Μαυρογιάννης και Ζακχαίος, είπε ο κ. Καρός, είναι διατεθειμένοι να κάνουν όλες τις προσπάθειες προς όλες τις κατευθύνσεις για τη διάνοιξη του οδοφράγματος των Κοκκίνων.
 
Σε επόμενο στάδιο, πρόσθεσε, θα διευθετηθεί συνάντηση με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί.
 
Οπως σημείωσε ο κ. Καρός, ο κ. Ζακχαίος εξέφρασε την ετοιμότητα του να διευθετήσει συναντήσεις με τα πέντε μέλη του ΣΑ στην παρουσία της Επιτροπής για τη διάνοιξη του οδοφράγματος των Κοκκίνων.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ζητά επαναφορά των κριτηρίων του 2012 για τους χαμηλοσυνταξιούχους η ΕΚΥΣΥ
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
«Τιμούμε αυτούς που έμειναν στις επάλξεις και θυσιάστηκαν για να περισώσουν την εθνική αξιοπρέπεια»
Πάνω από μισό εκατομμύριο τα συμψηφισμένα έσοδα της Κυπριακής Δημοκρατίας
Δρ Παπαγρηγορίου: Εξατομικευμένες θεραπείες για Κύπριους θα φέρει το Cyprome
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»