Εξετάζεται η έφεση για τον Χαλίλ που αρνείται να πιάσει όπλο και να σκοτώσει ε/κ

Αύριο θα εξεταστεί από το «στρατιωτικό δικαστήριο» η έφεση που άσκησε ο δικηγόρος του αντιρρησία συνείδησης Χαλίλ Καραπασιάογλου, Οντζέλ Πολιλί κατά της απόφασης καταδίκης του πελάτη του και φυλάκισής του.
 
Η πρωτοβουλία για τους αντιρρησίες συνείδησης εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, καλώντας κόμματα, οργανώσεις, αντιμιλιταριστικές ομάδες και ακτιβιστές ειρήνης να παραστούν αύριο το πρωί στο «δικαστήριο» κατά την εκδίκαση της έφεσης, σε ένδειξη υποστήριξης στην υπόθεση του Χαλίλ, ο οποίος βρίσκεται από χθες στη φυλακή και θα παραμείνει εκεί για 20 μέρες.
 
Στο μεταξύ, ο Κουντρέτ Οζερσάι, «υπουργός εξωτερικών» και «αναπληρωτής πρωθυπουργός», δήλωσε ότι το «νομοσχέδιο» για τη στρατιωτική θητεία «έχει πάρει τη σειρά του και θα περιμένει» στην αρμόδια «κοινοβουλευτική επιτροπή» όπως «και όλα τα άλλα νομοσχέδια».
 
Η δήλωση αυτή εκλήφθηκε ως βήμα πίσω της «κυβέρνησης» από το ζήτημα της αναγνώρισης του δικαιώματος για τους αντιρρησίες συνείδησης.
 
Η «βουλευτής» του ΡΤΚ και «πρόεδρος» της «επιτροπής νομικών» της «βουλής», Ντογούς Ντεριά όπου θα συζητηθεί το εν λόγω «νομοσχέδιο» δήλωσε σήμερα ότι αυτή η συζήτηση θα γίνει στο τέλος Ιανουαρίου.
 
Σύμφωνα με την Ντεριά, μετά την πάροδο των 20 ημερών που δίδεται από την κατάθεση του «νομοσχεδίου» από την εκάστοτε «κυβέρνηση» για να ληφθούν οι απόψεις του κοινού και των πολιτών, εάν υπάρξουν, η εν λόγω «επιτροπή» θα καλέσει όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για να το συζητήσουν.
 
Τα τ/κ ΜΜΕ μιλούν για διαφορά απόψεων τελικά στη «συγκυβέρνηση» για το εν λόγω θέμα, που ήταν στις προγραμματικές δηλώσεις της συνεργασίας των τεσσάρων κομμάτων.
 
Σε ανάρτησή του σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΡΤΚ και «πρωθυπουργός» Τουφάν Ερχιουρμάν έγραψε ότι η συζήτηση για το θέμα των αντιρρησιών συνείδησης δεν συζητείται ανάλογα με το περιεχόμενό του, σημειώνοντας ότι δεν τίθεται θέμα να μην κάνει κάποιος τη θητεία του, αφού το «νομοσχέδιο» προνοεί να κάνει κάποιος σε αναλογία 1:1,5 «εργασία στον κοιτώνα», δηλαδή άλλου είδους καθήκοντα.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου