Έρχεται οδηγός ενημέρωσης για όσους θέλουν να επαναπατρισθούν

Για την απόφαση δημιουργίας ενός σύγχρονου οδηγού ενημέρωσης των αποδήμων και επαναπατρισθέντων Κυπρίων καθώς όλα τα απαραίτητα στοιχεία, πληροφορίες, νομοθεσίες, κανονισμούς που πρέπει οι επαναπατρισθέντες να γνωρίζουν, ήταν τα κύρια θέματα που απασχόλησαν συνεδρία, της οποίας προήδρευσε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου.
 
Στη συνεδρία παρακάθησαν όλοι οι Σύνδεσμοι Κυπρίων Επαναπατρισθέντων και οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του κράτους και κατά τη διάρκειά της τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα που απασχολούν τους επαναπατρισθέντες.
 
Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών αναφέρει ότι «ο Επίτροπος Προεδρίας ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι ο Οδηγός Ενημέρωσης Επαναπατρισθέντων, θα είναι χρήσιμος για όλους τους συμπατριώτες μας που έχουν επαναπατρισθεί ή σκοπεύουν να επαναπατρισθούν στην Κύπρο».
 
Θα κυκλοφορήσει σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή στα ελληνικά και στα αγγλικά και αναμένεται να είναι έτοιμος στα τέλη Μαΐου 2019, ενώ η δημιουργία του θα γίνει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
 
Στα πλαίσια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα επιμέρους προβλήματα που απασχολούν τους Κύπριους επαναπατρισθέντες με τον Επίτροπο Προεδρίας να σημειώνει ότι το Γραφείο του σε συνεργασία με τα αρμόδια κρατικά τμήματα, καταβάλλει κάθε προσπάθεια να δώσει λύσεις εκεί όπου μπορεί. 
 
Για κάποια θέματα που αφορούν αλλαγή νομοθεσίας ή κανονισμών ο Επίτροπος Προεδρίας ανέλαβε πρωτοβουλία να τα συζητήσει με τους αρμόδιους Υπουργούς, έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις όπου αυτό είναι δυνατόν.
 
Σημείωσε ότι γίνεται αποδεκτό ένα πάγιο αίτημα των Συνδέσμων Επαναπατρισθέντων Κυπρίων, για εξεύρεση χώρου όπου θα μπορούν να κάνουν τις τακτικές τους συνεδρίες και άλλες συναντήσεις ή εκδηλώσεις.
 
Ο Επίτροπος Προεδρίας χαρακτήρισε τους επαναπατρισθέντες «ως ένα ελπιδοφόρο κομμάτι της πατρίδας μας τους οποίους πρέπει να στηρίξουμε γι’ αυτό και προσπαθούμε μέσα από συγκεκριμένες δράσεις να τους κρατήσουμε κοντά στις ρίζες τους, την ιστορία τους, την γλώσσα τους, την κουλτούρα και την παράδοση του τόπου μας».
 
Καταλήγοντας είπε ότι «οι επαναπατρισθέντες μας είναι ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας, της πατρίδας μας, άνθρωποι που πέρασαν δύσκολα χρόνια στη ξενιτιά και η πολιτεία έχει την υποχρέωση να τους αγκαλιάσει και να τους στηρίξει έτσι ώστε να επανεγκατασταθούν ομαλά στην πατρίδα».
 
Από την πλευρά τους, οι Σύνδεσμοι Κυπρίων Επαναπατρισθέντων, διαβεβαίωσαν τον Επίτροπο Προεδρίας για τη στήριξή τους προς το έργο της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι θα σταθούν συνοδοιπόροι στο όραμα του Γραφείου Επιτρόπου Προεδρίας.
Ευχαρίστησαν τον Επίτροπο Προεδρίας για τη διαχρονική στήριξη τόσο της πολιτείας όσο και του ιδίου προσωπικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ