Η ΕΕ υιοθέτησε τον μεγαλύτερο ανθρωπιστικό προϋπολογισμό στην ιστορία της

Η ΕΕ ενέκρινε για το 2019 τον μεγαλύτερο ανθρωπιστικό προϋπολογισμό στην Ιστορία της ύψους 1,6 δισ. Ευρώ για το 2019, ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης, κάνοντας αναφορά στις μακροχρόνιες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, τον αυξανόμενο αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής σε παγκόσμιο επίπεδο, και το γεγονός ότι οι ανθρωπιστικές κρίσεις επιδεινώνονται και οι συγκρούσεις απειλούν την παροχή βοήθειας σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

"Με αυτόν τον νέο προϋπολογισμό, η ΕΕ παραμένει κορυφαίος δωρητής ανθρωπιστικής βοήθειας ενόψει κρίσεων σε περιοχές όπως η Συρία και η Υεμένη· η ανθρωπιστική βοήθεια από μόνη της δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα αλλά πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τους πιο ευάλωτους. Πρέπει επίσης να σκεφτούμε τον αντίκτυπο αυτών των πολλών κρίσεων στα παιδιά, στην επόμενη γενιά. Γι `αυτό, το 10% του νέου προϋπολογισμού, 10 φορές περισσότερο από ό, τι το 2015, είναι αφιερωμένο στην εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, και στα μέσα για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος", δήλωσε σχετικά ο Χρήστος Στυλιανίδης, Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Ο μεγαλύτερος όγκος του προϋπολογισμού αφορά την κρίση στη Συρία, τους πρόσφυγες στις γειτονικές χώρες και την εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στην Υεμένη. Στην Αφρική, η βοήθεια της ΕΕ θα στηρίξει τους κατοίκους των περιοχών που πλήττονται από κρίσεις στο Νότιο Σουδάν, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, τη λεκάνη του Λίμνη Τσάντ, τη δημοκρατική Δημοκρατία του Κονγκό που χτυπήθηκε από την επιδημία Ebola και σε περιφέρειες που υποφέρουν από κρίσεις τροφίμων και διατροφής, όπως το Σαχέλ.
 
Στη Λατινική Αμερική, η χρηματοδότηση της ΕΕ θα βοηθήσει τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς που πλήττονται από την κρίση στη Βενεζουέλα και τις παρατεταμένες συγκρούσεις στην Κολομβία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει επίσης να παρέχει βοήθεια στο Αφγανιστάν και θα βοηθήσει τους πληθυσμούς του Rohingya τόσο στη Μιανμάρ όσο και στο Μπαγκλαντές. Στην Ευρώπη, οι ανθρωπιστικές προσπάθειες της ΕΕ θα επικεντρωθούν στους ανθρώπους που πλήττονται από τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
 
Ενόψει των αυξανόμενων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, η χρηματοδότηση θα βοηθήσει τις ευάλωτες κοινότητες στις χώρες που πλήττονται από καταστροφές να προετοιμαστούν καλύτερα σε διάφορες κλιματικές κρίσεις, όπως ξηρασία, πλημμύρες και κυκλώνες.
 
Η ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ είναι ανεξάρτητη και βασίζεται μόνο στις ανάγκες που περιγράφονται σύμφωνα με τις ανθρωπιστικές αρχές, της ουδετερότητας, της αμεροληψίας και της ανεξαρτησίας. Η ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ βοηθά εκατομμύρια ανθρώπων σε ανάγκη σε όλο τον κόσμο και υλοποιείται μέσω οργανισμών ανθρωπιστικών εταίρων, συμπεριλαμβανομένων των οργανισμών του ΟΗΕ, των μη κυβερνητικών οργανώσεων και της οικογένειας του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι έχουν υπογράψει συμφωνίες εταιρικής σχέσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Δειτε Επισης

Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες
Σε βελτιστοποίηση δρομολογίων ασθενοφόρων με τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει έργο του ΤΕΠΑΚ
Πάνω από μέσο όρο ΕΕ η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων