Πυροβολεί όποιον διαφωνεί μαζί του ο ΠΙΣ-Στο στόχαστρό του και ο υπουργός Υγείας

Μετά τη διακοπή του διαλόγου με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), βρίσκεται πλέον σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης και με τον υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, ενώ την ίδια ώρα επιτίθεται κατά οποιουδήποτε διαφωνεί με τις θέσεις του Συλλόγου, όσον αφορά το ΓΕΣΥ.
 
Στο στόχαστρο του ΠΙΣ βρίσκονται μάλιστα και οι γιατροί, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί δημόσια υπέρ του Γενικού Σχεδίου Υγείας εκ των οποίων μάλιστα οι πρώην πρόεδροι του Δρ. Αντρέας Δημητρίου και Δρ. Αντώνης Βασιλείου, εναντίον των οποίων χθες ο Δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου στο πλαίσιο δηλώσεων του επιτέθηκε προσωπικά
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
 
Σήμερα ο ΠΙΣ με ανακοίνωσή του εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργου Λιλλήκα για να ακολουθήσει λίγο αργότερα και νέα ανακοίνωση με πυρά και κατευθυνόμενα προς τον υπουργό Υγείας.
 
Το έναυσμα για την επίθεση κατά του υπουργού Υγείας, έδωσαν στον ΠΙΣ, πρωινές τοποθετήσεις του Κωνσταντίνου Ιωάννου με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ο υπουργός Υγείας καυτηρίαζε την τακτική του προέδρου του ΠΙΣ Δρ. Αγαθαγγέλου να χαρακτηρίζει ως προδότες και αποστάτες, όσους γιατρούς τάσσονται υπέρ του ΓΕΣΥ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
 
Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση του ΠΙΣ
 
Ο Υπουργός Υγείας σήμερα αναφέρθηκε σε δήθεν «παρέα» του Προέδρου του ΠΙΣ, απαξιώνοντας συνολικά την Εκτελεστική Επιτροπή, το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος και τις Επιστημονικές Εταιρείες, πολυάριθμα, δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα που λαμβάνουν αποφάσεις με διαφανή και θεσμικό τρόπο.
 
Εκφράζουμε την λύπη μας για το ότι ο Υπουργός προβαίνει σε προσωποποίηση του θέματος, και τον καλούμε να εγκύψει στο πρόβλημα με ρεαλισμό και γενναιότητα.
 
Η αδιάψευστη πραγματικότητα λέει ότι η απόφαση των γιατρών είναι η πιο μαζική, πιο συλλογική και πιο ενωτική στην ιστορία του ΠΙΣ. Το προεδρείο δεν εκπροσωπεί τον εαυτό του και καμιά «παρέα» αλλά χιλιάδες γιατρούς που το επιφόρτισαν με το καθήκον να διασφαλίσει αλλαγές που θα κάνουν το προτεινόμενο σχέδιο ποιοτικό και ασφαλές. Ας ακούσει ο πολιτικός κόσμος τους μάχιμους γιατρούς αντί να τους περιφρονεί και να λαϊκίζει εναντίων τους.
 
Ο ΠΙΣ συνεχίζει την προσπάθεια για ένα ΓεΣΥ που θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες περίθαλψης στους ασθενείς. Στο πλαίσιο αυτό θα περιφρουρήσουμε την ενότητά μας ενάντια σε οποιεσδήποτε τυχούσες απόπειρες διχασμού και διάσπασης. Όλοι έχουν δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και την κριτική. Και οι κρίνοντες, κρίνονται .
 
Τέλος ο ΠΙΣ καταδικάζει τους όποιους χαρακτηρισμούς συναδέλφων ιατρών από όπου και αν προέρχονται, δηλώνει ότι δεν τον εκπροσωπούν και καλεί τα μέλη του να συμπεριφέρονται με αβρότητα και γενναιοφροσύνη. Ελπίζει ότι θα ακολουθήσουν και οι άλλοι εμπλεκόμενοι στο θέμα ΓεΣΥ.
 

Δειτε Επισης

Παραβίαση ενωσιακού δικαίου για εργοδότηση ναυαγοσωστών καταγγέλλει η Ισότητα
Aπαγόρευση χρήσης βεγγαλικών και ρίψης πυροτεχνημάτων ζητά το Terra Cypria
Δημόσια διαβούλευση για νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα