Περιμένει τους οδηγούς η Βασιλική, σε αναμμένα κάρβουνα μαθητές και γονείς στην Πάφο

Σε αναμονή της αντίδρασης των οδηγών του Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου(ΟΣΥΠΑ), στις εισηγήσεις που έκανε χθες, βρίσκεται το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Σε ερώτηση προς την αρμόδια υπουργό, Βασιλική Αναστασιάδου, για το θέμα της απεργίας των οδηγών του Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου, είπε ότι γνωρίζει πως οι οδηγοί «θα συναντηθούν σήμερα για να εξετάσουν τις προτάσεις του Υπουργείου Μεταφορών για να συνεργαστούμε και έτσι να μπορέσει να επανέλθει ομαλά η παροχή των δημόσιων μεταφορών στην Πάφο».

Από την άλλη με έντονο προβληματισμό παρακολουθούν τις εξελίξεις που αφορούν την συνεχιζόμενη απεργία των εργαζομένων της εταιρείας οι γονείς και οι μαθητές στην Πάφο, ενώ σε ανακοίνωση τους οι οργανωμένοι γονείς δείχνουν αποφασισμένοι να πάρουν μέτρα.

Συγκεκριμένα, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, μέσω της ανακοίνωσή της καλεί τους μαθητές των άμεσων επηρεαζόμενων σχολείων, την Τεχνική Σχολή Πάφου, του Λυκείου Έμπας και του Λυκείου/Τεχνικής Σχολής Πόλεως Χρυσοχούς,  να μην προσέλθουν στα σχολεία τους την Τετάρτη ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αν δεν λυθεί η απεργία.

Στη συνέχεια θα ζητηθεί από τους Συνδέσμους Γονέων της Επαρχίας Πάφου όπως την Παρασκευή σε ένδειξη συμπαράστασης προς τα επηρεαζόμενα σχολεία, ζητήσουν από τους μαθητές τους να παραμείνουν εκτός τάξεων τις πρώτες δύο περιόδους.

Αυτούσια η ανακοίνωση των οργανωμένων γονέων:
Με έντονο προβληματισμό και μεγάλη ανησυχία, παρακολουθούμε τις εξελίξεις που αφορούν την συνεχιζόμενη απεργία των οδηγών λεωφορείων της ΟΣΥΠΑ, η οποία βρίσκεται δυστυχώς στην 7η μέρα της.  Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία, έχει καλέσει δημόσια δύο φορές, με ανακοινώσεις της, τα εμπλεκόμενα μέρη να εξεύρουν άμεσα λύση στο πρόβλημα που υπάρχει. Επιπρόσθετα, κλήθηκε να συμμετέχει ως ενδιαφερόμενος εταίρος, σε δύο συσκέψεις που έγιναν στο Υπουργείο Μεταφορών. Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία έδειξε για άλλη μια φορά την ετοιμότητα και την καλή πρόθεση της, συμμετέχοντας και στις δύο συσκέψεις δια του προέδρου της και άλλων μελών της Γραμματείας. Στις συναντήσεις, τις οποίες κάλεσε η Υπουργός Μεταφορών, έγινε προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος και σε αυτές συμμετείχαν όλα τα επηρεαζόμενα μέρη.   

Έχουμε στείλει ξεκάθαρο μήνυμα, τόσο προς την κυρία Υπουργό, όσο και σε όλους τους υπόλοιπους, ότι πρέπει να εξευρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα των απεργιών. Οι συνεχιζόμενες  απεργίες επηρεάζουν άμεσα και σε επικίνδυνο βαθμό τους μαθητές της Πάφου και ιδιαίτερα τους τελειόφοιτους, οι οποίοι θα βρεθούν σε δυσμενέστατη θέση σε ότι αφορά την εκπαίδευση τους, τόσο λόγω των πολλών απουσιών, όσο και λόγω σοβαρών ελλείψεων που θα προκύψουν από την μη κάλυψη τής απαιτούμενης ύλης ενόψει της προετοιμασίας τους για τις Παγκύπριες Εξετάσεις.

Ως γονείς έχουμε εκφράσει την ετοιμότητά μας να βοηθήσουμε, αν χρειαστεί, έτσι ώστε να βρεθεί λύση κοινής αποδοχής στο πρόβλημα, σεβόμενοι πάντα τα δικαιώματα των εργαζομένων να διεκδικούν, με όποιον τρόπο αποφασίσουν, τα νόμιμα δικαιώματα τους. Ουδέποτε προβήκαμε, ούτε και πρόκειτε να προβούμε σε οποιαδήποτε πράξη, η οποία να πλήττει τα δικαιώματα αυτά, ούτε έχουμε πάρει καμία απόφαση να υπονομεύσουμε την απεργία των εργαζομένων και ποτέ δεν συναινέσαμε ή εισηγηθήκαμε στο να υποκαταστήσουμε την εργοδοτική πλευρά.

Ως Οργανωμένοι Γονείς αλλά και απλά ως γονείς, έχουμε καθήκον να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των παιδιών μας, να διασφαλίσουμε το καλώς νοούμενο συμφέρον τους και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε πάντα. Δεν θα δεχτούμε ποτέ, κάθε φορά που υπάρχει διαμάχη μεταξύ εργαζομένων με την εκάστοτε Αρμόδια Αρχή, να χρησιμοποιούνται οι μαθητές ως μοχλός πίεσης για εξυπηρέτηση των όποιων συμφερόντων. Αυτή η νοοτροπία πρέπει επιτέλους να εκλείψει.

Μετά από απόφαση των Συνδέσμων Γονέων της Τεχνικής Σχολής Πάφου, του Λυκείου Έμπας και του Λυκείου/Τεχνικής Σχολής Πόλεως Χρυσοχούς θα ζητηθεί από τους μαθητές να μην προσέλθουν στα σχολεία τους την Τετάρτη ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Στη συνέχεια θα ζητηθεί από τους Σ.Γ. της Επαρχίας Πάφου όπως την Παρασκευή σε ένδειξη συμπαράστασης προς τα επηρεαζόμενα σχολεία, ζητήσουν από τους μαθητές τους να παραμείνουν εκτός τάξεων τις πρώτες δύο περιόδους.  Η Συνομοσπονδία στηρίζει σθεναρά αυτή την απόφαση των Συνδέσμων Γονέων.

Ευχόμαστε ότι μέχρι την Τετάρτη θα βρεθεί η χρυσή λύση και θα αρθούν τα απεργιακά μέτρα και κατ’ επέκταση δεν θα συντρέχει πλέον λόγος λήψης μέτρων από τους Οργανωμένους Γονείς και τους μαθητές ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας