Black out σε πολλές περιοχές-Μπάχαλο οι δρόμοι ελέω κακοκαιρίας(pics)

Διακοπές ρεύματος παρατηρούνται τις τελευταίες ώρες σε όλη την Κύπρο λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί, ενώ την ίδια ώρα αρκετοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί λόγω των καιρικών συνθηκών.
 
Από την κακοκαιρία παραμένουν χωρίς ρεύμα πέντε περιοχές στη Λευκωσία, τρεις στην Λάρνακα, την Πάφο και τη Λεμεσό, καθώς και μία περιοχή στην Ελεύθερη Αμμόχωστο.
 
Συγκεκριμένα επηρεάζονται το Δάλι, η Αγλαντζιά, η Κάτω Δευτερά, ο Φαρμακάς, το Πέρα Χωρίο Νήσου, το Πισσόυρι, η Άλασσα, οι Πάνω Πλάτρες, η Ξυλοτύμβου, η περιοχή Χρυσοπολίτισσας στη Λάρνακα, η Μοσφιλωτή καθώς και τα χωριά Σουσκιού, Νικόκλεια, Κούκλια και Αυγόρου.
Γι αντιμετώπιση των προβλημάτων η ΑΗΚ τέθηκε σε συναγερμό με το προσωπικό της να βρίσκεται επί ποδός για να επαναφέρει σε λειτουργία το ρεύμα στις πληγείσες περιοχές.
 
Μπάχαλο οι δρόμοι ελέω κακοκαιρίας
Παράλληλα, λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε όλη την Κύπρο, παρουσιάζονται πολλά προβλήματα και στο οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα πολλοί δρόμοι να έχουν κλείσει για την κυκλοφορία.
 
Κλειστοί λόγω κατολισθήσεων και συσσώρευσης μεγάλων ποσοτήτων νερού στο οδόστρωμα είναι:
 
Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου
Αρμίνου – Φιλούσας – Κελοκεδάρων
Επισκοπής – Νατάς (γεφύρι Νατάς)
Αγίου Γεωργίου – Κιδασίου
Κελοκεδάρων – Τραχυπέδουλας
Τραχυπέδουλας – Σαλαμιού
Κελοκεδάρων – Φιλούσας
Κελοκεδάρων – Αμαργέτης (υπερχείλιση ποταμού Ξερού, στην τοποθεσία Ζυριπιλλή)
Σαλαμιού – Γαλαταριάς
Αγίνου Νικολάου - Καμιναριών
Αγίου Νικολάου – Πέρα Βάσας (γεφύρι Τζιελεφού)
Γιόλου – Μηλιού (παλαιός δρόμος)
Παναγιάς – Κοιλάδας των κέδρων
Κρήτου Μαρόττου – Κανναβιού
Ακουρσού – Λουτρών Άδωνη
 
Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού
Γεράσας – Καλού Χωριού
 
Αστυνομική Διεύθυνση Μόρφου
Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου - Περιστερώνας
Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου – Φράχτη Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου
 
Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας
Αγιών Βαβατσινιάς - Βαβατσινιάς
 
Λόγω κατολισθήσεων όγκων χώματος και πετρών, προβλήματα παρουσιάζονται και στους ακόλουθους δρόμους:
 
Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου
Τσάδας - Στρουμπιού
Πενταλιάς – Παναγιάς
 
Αστυνομική Διεύθυνση Μόρφου
Έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στον κύριο δρόμο Ευρύχου – Κακοπετριάς, στην πάροδο για την είσοδο στην Κακοπετριά. Η είσοδος στο χωριό, επιτυγχάνεται μέσω του χωριού Γαλάτα ή μέσω Αγίου Νικολάου.
 
Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού
Πλατρών – Τροόδους
Αγρού – Καρβουνά
Αμιάντου – Καρβουνά
Παραμύθας – Γεράσας
Αγίου Ιωάννη – Αγρού
Λάνιας – Τριμίκλινης
Σαϊττά – Αμιάντου
Μονιάτη – Πλατρών
Τριμίκλινης - Πελενδρίου
 
Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας
Γουρίου - Μαχαιρά - Κιονιών
 
Πέτρες και όγκοι χώματος έχουν πέσει στο οδόστρωμα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας - Λάρνακας, πριν από την έξοδο Λυμπιών. Το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, έχει σηματοδοτηθεί από την Αστυνομία.
 
Λόγω χιονόπτωσης, οι ακόλουθοι δρόμοι είναι ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς:
Πλατρών – Τροόδους
Καρβουνά – Τροόδους
Προδρόμου – Τροόδους
Στην περιοχή του Τροόδους, επικρατεί πυκνή ομίχλη και η ορατότητα είναι περιορισμένη.
 
Κίτρινη προειδοποίηση Μετεωρολογικής
Στο μεταξύ κίτρινη προειδοποίηση για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν και θα συνεχίσουν να κτυπούν την Κύπρο, εξέδωσε από χθες το Τμήμα Μετεωρολογίας.
 
Συγκεκριμένα, μέχρι τις 10 το βράδυ θα ισχύει κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες, που αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή.
 
«Η συνολική βροχόπτωση δυνατόν να ξεπεράσει τοπικά τα 55 χιλιοστόμετρα κατά το εικοσιτετράωρο», αναφέρει το Τμήμα Μετεωρολογίας.
Με δεύτερη κίτρινη προειδοποίηση που εξέδωσε, και η οποία θα ισχύει μέχρι τις 8 το βράδυ, το Τμήμα Μετεωρολογίας προειδοποιεί για σφοδρούς και θυελλώδεις ανέμους.
 
Όπως αναφέρεται, «η μέση ταχύτητα του νοτιοδυτικού ανέμου αναμένεται σε πολλές περιοχές 7 μποφόρ (σφοδροί) και τοπικά στα παράλια μέχρι 8 μποφόρ (θυελλώδης)».
Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές στις περισσότερες περιοχές, µεµονωµένες καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ και παροδικά, κυρίως στα νότια και τα ανατολικά παράλια, µέχρι θυελλώδης, 7 µε 8 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί κυµατώδης µέχρι πολύ κυµατώδης αλλά στα νότια και τα δυτικά µέχρι τρικυµιώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά το πρωί θα υπάρχει παγετός.
 
 
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές στις περισσότερες περιοχές, µεµονωµένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί, πολύ ισχυροί και τοπικά µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι πολύ κυµατώδης και τοπικά µέχρι τρικυµιώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.
Την Τετάρτη παροδικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές και αρχικά ενδεχοµένως και µεµονωµένη καταιγίδα. Τοπικά στα ορεινά αναµένεται να πέσουν χιόνια. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση για να κυµανθεί κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
 
Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
 
Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευµα θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να παραµείνει γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Το ύψος των χιονιών την ώρα έκδοσης του δελτιου στην πλατεία Τροόδους ήταν 50 εκατοστά.
 

Δειτε Επισης

Νέες παράτυπες εργασίες στον Ακάμα καταγγέλλουν περιβαλλοντικές οργανώσεις
Στήριξη στον ΚΟΑΠ δήλωσε ο ΓΓ ΑΚΕΛ στον Επίτροπο Αγροτικών Πληρωμών
Ο ΣΕΑΠΕΚ καλεί αρμόδιες αρχές να εγκύψουν στο θέμα περικοπών συστημάτων ΑΠΕ
Νέος γύρος διαβουλεύσεων με τα κόμματα για τους χαμηλόμισθους από την Ισότητα
Η ανάγκη πάταξης αθέμιτων πρακτικών για γεωργικά προϊόντα τέθηκε στην Επιτροπή Γεωργίας
Μη τήρηση δεσμεύσεων και αδράνεια για το Περνέρα διαπίστωσε η Βουλή
Επαφές Επικεφαλής Επιστήμονα στο Τόκιο για συνεργασία σε έρευνα και καινοτομία
Ανακαλείται μείγμα για κοτόπουλο λόγω εντοπισμού αλλεργιογόνου ουσίας (pic)
Για τα μέτρα της Κύπρου για μείωση θαλάσσιας ρύπανσης μίλησε η Υπ. Περιβάλλοντος στο OOC-9
Ειδική μέθοδος για διάγνωση οστεοπόρωσης στο Κέντρο Υγείας Έγκωμης ΟΚΥπΥ