Δρ. Αντώνης Βασιλείου: Ο Ιστορικός θα καταγράψει τους γιατρούς ως υπαίτιους μη εφαρμογής του ΓΕΣΥ

Τους φόβους του για μη εφαρμογή του ΓΕΣΥ εξ υπαιτιότητας των γιατρών αφού όπως είπε, μια μερίδα επιδιώκει την αναβολή ή ακόμα χειρότερα τη ναρκοθέτηση του ΓΕΣΥ εξέφρασε ο πρώην Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Αντώνης Βασιλείου.
 
«Με τρομοκρατεί ότι ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει τους γιατρούς ως τους υπαίτιους μη εφαρμογής του ΓΕΣΥ», πρόσθεσε ο Δρ. Αντώνης Βασιλείου τονίζωντας πως ο ίδιος θα αγωνιστεί, θέτοντας ως προτεραιότητα τον ασθενή και όχι τα υπερκέρδη κάποιων γιατρών.

Απαντώντας στους χαρακτηρισμούς περί αποστατών και στις αναφορές περί «προσώπων που επιστρατεύτηκαν για να σπάσουν το μέτωπο των γιατρών περιφρονώντας τα δικαιώματα των εταιρειών τους», κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΠΙΣ από την κρατική τηλεόραση, ο Δρ. Αντώνης Βασιλείου απάντησε πως «δεν δικαιούται κανένας καλόπιστος να με κατηγορήσει πως άλλα πρέσβευα και άλλα πρεσβεύω τώρα. Ή να μου πει ποιες ήταν οι δικές μου ευθύνες. Οι δικές μου ευθύνες ήταν εκεί, ήταν να εισάξω ένα ΓΕΣΥ και γιαυτό πολέμησα μαζί με το Συμβούλιο όσα χρόνια ήμουν Πρόεδρος».
 
«Φτάσαμε τώρα στο παρά πέντε. Στο παρά πέντε βρίσκουμε διάφορες προφάσεις και δικαιολογίες, όχι για να βελτιώσουμε, αλλά επειδή μια μερίδα των γιατρών επιδιώκει την αναβολή ή ακόμα χειρότερα τη ναρκοθέτηση του ΓΕΣΥ. Σε αυτούς εδώ είμαι αντίθετος και αντιμέτωπος και γιαυτό θα αγωνιστώ θέτωντας ως προτεραιότητα τον ασθενή και όχι τα υπερκέρδη κάποιων γιατρών. Αυτό είναι αυτονόητο», πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΙΣ.
 
Μάλιστα υπέδειξε πως ο κάθε ένας έχει τη δική του διαδρομή και αυτή είναι πολύ γνωστή σε όλους. «Η δική μου διαδρομή ήταν σαφής με αυτά τα οποία πρεσβεύω αυτή τη στιγμή. Υπήρξα πρόεδρος του ΠΙΣ από το 1996 μέχρι το 2006 για τέσσερις συνεχόμενες θητείες. Πριν από αυτό υπήρξα πρόεδρος της γυναικολογικής εταιρείας για άλλες τέσσερις θητείες. Υπήρξα μετά και πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου για άλλες δύο θητείες».
 
«Σε όλη μου τη διαδρομή» συνέχισε ο Δρ. Βασιλείου, «η προσπάθεια μου ήταν μια. Να εισάξουμε ένα Γενικό Σχέδιο Υγείας. Γιαυτό δώσαμε αγώνες, σταθήκαμε εμπόδιο σε κάποιους που ήταν αντίθετοι στο ΓΕΣΥ, δημιουργήσαμε προβλήματα ακόμα και σε Κυβερνήσεις όταν χρησιμοποιούσαν το ΓΕΣΥ απλά και μόνο ως προεκλογικό σύνθημα».
 
Η συνείδηση μου δεν μου επιβάλλει τίποτε άλλο από το να προτρέψω ή να προσπαθήσω να ξεκινήσει το ΓΕΣΥ το οποίο αν υπάρχουν προβλήματα τα οποία στην πορεία θα βελτιωθούν.  Δεν φτιάχνουμε ομελέτα αν δεν σπάσουμε τα αυγά. Εάν παραμένουμε άκαμπτοι σε αυτό που έχουμε θα έχουμε το χειρότερο που μπορεί να υπάρξει. Το ΓΕΣΥ που ψηφίστηκε με όλες του τις αδυναμίες που μπορεί να έχει, είναι σαφώς καλύτερο από αυτό που έχουμε τώρα. Αυτό που πρέπει να το αντιληφθούμε και οι γιατροί θα έχουν ευθύνη», κατέληξε ο δρ. Βασιλείου.

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας