Απαντούν με απεργία μαθητές και γονείς στην απεργία των οδηγών λεωφορείων

Σε κλείσιμο των σχολείων που επηρεάζονται από την απεργία των υπαλλήλων του Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου (ΟΣΥΠΑ), -η οποία συνεχίζεται για έβδομη μέρα-, θα προχωρήσουν οι γονείς αν δεν λυθεί το πρόβλημα κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας και της παρέμβασης του Προέδρου Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις του στον REPORTER, ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Κυριάκος Νικηφόρου, ανέφερε πως «αναμένουμε να δούμε αν η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους εμπλεκόμενους θα φέρει λύση. Εάν όχι, το βράδυ θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε το κλείσιμο συγκεκριμένων σχολείων τα οποία επηρεάζονται άμεσα από την απεργία».

«Τα σχολεία αυτά είναι η Τεχνική Σχολή Πάφου και του Λύκειο Έμπας. Τα δύο σχολεία δηλαδή, που έκλεισαν για δύο ώρες την προηγούμενη εβδομάδα», σημείωσε τέλος ο κ. Νικηφόρου.

Σημειώνεται πως, την περασμένη Παρασκευή, οι εργαζόμενοι της εταιρείας επέδωσαν υπόμνημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Πάφο, ο οποίος δεσμεύτηκε πως σήμερα θα συναντηθεί με την αρμόδια Υπουργό και με τον Γενικό Διευθυντή, ώστε όπως ανέφερε «να δούμε σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο διάλογος με τους μετόχους της εταιρείας, με την ελπίδα ότι θα εξευρεθεί ένας τρόπος κάλυψης κάποιων υπερπληρωμών, χωρίς να καθορίζω το ποσό».

Από πλευράς του, ο εκπρόσωπος των οδηγών στον ΟΣΥΠΑ, Χρίστος Ευαγγέλου , σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ), ανέφερε πως στο υπόμνημα που επέδωσαν προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, επισημαίνουν το τεράστιο πρόβλημα της μη καταβολής του μισθού τους λόγω των διαφορών μεταξύ του Υπουργείου Συγκοινωνιών και της εταιρείας.

Επιπλέον, ο κ. Ευαγγέλου σημείωσε πως στο υπόμνημα αναγράφεται πως, ασχέτως των διαβεβαιώσεων που δόθηκαν από το Προεδρικό, τη Βουλή και το Υπουργείο ένα μήνα πριν, κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί για το μέλλον 250 και πλέον εργαζομένων στην εταιρεία.

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία