Ανοίγουν τα χαρτιά τους για τα ανοιχτά μέτωπα της παιδείας

Τα σοβαρά θέματα που επείγουν προς συζήτηση στον τομέα της παιδείας αναμένεται να συζητήσουν σήμερα, κατά την κοινή συνάντηση που θα έχουν στο Υπουργείο Παιδείας, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις και ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Χαμπιούρης.

Έπειτα από πρόσκληση που δέχθηκαν, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, θα συναντηθούν μετά από καιρό με τον Υπουργό Παιδείας στις δύο το μεσημέρι ώστε μέσω διαλόγου να αναφερθούν σε θέματα τα οποία όπως σημείωναν στις κατά καιρούς δηλώσεις τους, εκκρεμούσαν.

Αυτά που αναμένεται να συζητηθούν κατά τη σημερινή συνάντηση είναι: (α) η ασφάλεια και υγεία στα σχολεία, (β) η βία και παραβατικότητα στα σχολεία και (γ) η στελέχωση.

Σε δηλώσεις του στον REPORTER, ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, ανέφερε πως «αυτή η συνάντηση είναι μια συνάντηση την οποία ζητήσαμε εδώ και καιρό και ελπίζουμε να μπορέσουμε μέσα από τις συναντήσεις μας να υπάρξει συνεννόηση ώστε να λυθούν  τα προβλήματα. Τα προβλήματα αυτά θα λυθούν μόνο μέσα από ειλικρινή διάλογο και όχι μέσα από μονομερείς  αποφάσεις όπως έγινε το καλοκαίρι».

Τέλος ο κ. Χαραλάμπους σημείωσε πως, «μόνο με το διάλογο μπορούν να λειτουργήσουν ορθά κάποια πράγματα».

Σημειώνεται πως, μετά την κοινή συνάντηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, ο υπουργός Παιδείας, θα δει σε ξεχωριστή συνάντηση στις 3:30 την ΟΛΤΕΚ, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα καθοριστούν συναντήσεις με την ΟΕΛΜΕΚ και την ΠΟΕΔ.

Καίρια προβλήματα τα οποία απασχολούν την Τεχνική Εκπαίδευση θα συζητήσουν στην ξεχωριστή συνάντηση με τον υπουργό, οι εκπρόσωποι της ΟΛΤΕΚ, με μερικά από αυτά να είναι η στελέχωση και τα βιβλία.

Σε δηλώσεις του στο REPORTER, ο πρόεδρος της οργάνωσης των καθηγητών της Τεχνικής Εκπαίδευσης, Παναγιώτης Λυσάνδρου ανέφερε πως «προσερχόμαστε στη συνάντηση για να πούμε τις απόψεις μας επί των θεμάτων και να γίνει συζήτηση η οποία θα ληφθεί σοβαρά υπόψη με στόχο την επίλυση των προβλημάτων τα οποία εκκρεμούν».

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου