Τουϊτερομαχία Παμπορίδη-Οδυσσέα για τον πρόεδρο του ΟΚΥΠΥ

Τις διαφορετικές προσεγγίσεις αναφορικά τη  γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, την οποία ζήτησε η Ελεγκτική Υπηρεσία, για τον διορισμό του Σερ Ντέιβιντ Νίκολσον στη θέση του Προέδρου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥΠΥ), εξέφρασαν σε έναν πολύωρο διάλογο ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης και ο τέως υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης στο twitter.
 

Υπενθυμίζεται πως για το ζήτημα που δημιουργήθηκε, ο Γενικός Ελεγκτής στην επιστολή του, ημερομηνίας 9 Ιανουαρίου 2019 επισυνάπτει την επί του θέματος γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα.

Ερμηνεύοντας την γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, ο Γενικός Ελεγκτής εκ πρώτης όψεως διαπιστώνει ότι οδιορισμός του κ. Νίκολσον δημιουργεί ασυμβίβαστο.
 
Με διευκρινιστική ανακοίνωση ωστόσο η Γενική Εισαγγελία, ξεκαθαρίζει πως σε σχέση με το θέμα έχει επισημάνει την ύπαρξη ορισμένων στοιχείων που αφορούν δραστηριότητες του Προέδρου και της συζύγου του τα οποία θα πρέπει να επιβεβαιωθούν ως προς την ακρίβεια τους και ως προς την ισχύ τους και άλλα στοιχεία που θα πρέπει να διερευνηθούν ως προς τις λεπτομέρειες τους έτσι ώστε το διορίζον όργανο Υπουργικό Συμβούλιο να μπορεί να εξαγάγει ασφαλή συμπεράσματα  ως προς την ύπαρξη ή μη ασυμβιβάστου όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χρήζουν επιβεβαίωσης για την ακρίβεια και την ισχύ τους τα στοιχεία για Νίκολσον, ξεκαθαρίζει η Νομική Υπηρεσία

 
Η συζήτηση στο twitter ξεκίνησε με τον Γιώργο Παμπορίδη να επισημαίνει πως ο ίδιος αναμένει την τελική θέση του Γενικού Εισαγγελέα αφού όπως είπε δεν μπορεί ακόμα να τοποθετηθεί οριστικά.

Για να πάρει λίγο αργότερα απάντηση από τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη πως «η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα δεν ήταν καθόλου ελλιπής.
Ο Γιώργος Παμπορίδης επανήλθε, απαντώντας στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη πως «ο τελευταίος άνθρωπος που χρειάζεται διερμηνέα των θέσεων του είναι ο Γενικός Εισαγγελέας. Γιατί πασχίζετε να αναλάβετε ένα ρόλο που δεν σας ανήκει; Αυτό το θέμα πρέπει να τύχει πλήρους διερεύνησης από τα αρμόδια όργανα. Δηλαδή το Υπουργικό Συμβούλιο και τον Γενικό Εισαγγελέα

Ο διάλογος μεταξύ Γιώργου Παμπορίδη και Οδυσσέα Μιχαηλίδη ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε το απόγευμα.

Δείτε ολόκληρη τη στιχομυθία των δύο ανδρών

 

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»