«Κάποια ιδιωτικά νοσηλευτήρια και να τα χρυσώσουν δεν θα μπουν στο ΓΕΣΥ»

Μεγάλες διαφωνίες φαίνεται να προκύπτουν ανάμεσα στην ηγετική ομάδα του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ), με φόντο την εφαρμογή του ΓΕΣΥ και δη τη στάση του Συνδέσμου έναντι του Συστήματος και της προοπτικής ένταξης των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων σε αυτό.
 
Θέση του ΠΑΣΙΝ ως γνωστό, είναι ότι τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια δεν αποδέχονται το υπό εφαρμογή ΓΕΣΥ. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος μόλις χθες ξεκαθάριζε ότι έχει εγκαταλείψει και δεν πρόκειται να επιστρέψει στον διάλογο με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιμένουν σε μη συμμετοχή στο ΓΕΣΥ τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια

Ωστόσο η απόλυτη αυτή θέση δεν εκφράζει το σύνολο, όπως φαίνεται, όλων των ηγετικών στελεχών του ΠΑΣΙΝ και έχει δημιουργήσει αναταράξεις εντός του Συνδέσμου.
 
Στο πλαίσιο αυτό, την παραίτηση του υπέβαλε ο εκτελών χρέη προέδρου του ΠΑΣΙΝ, κατά τον τελευταίο ενάμιση μήνα, Δρ. Αχιλλέας Περδίος, ο οποίος, τόσο εντός του Συνδέσμου όσο και στις δημόσιες παρεμβάσεις του διαφοροποιήθηκε από τα υπόλοιπα μέλη.
 
Σημειώνεται ότι ο Δρ. Περδίος εκπρόσωπος του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου «Απολλώνειο» στον ΠΑΣΙΝ  όντας αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, ανέλαβε πριν από ενάμιση μήνα, χρέη προέδρου στη θέση του Δρος. Μάρκου Αγαθαγγέλου ο οποίος επίσης παραιτήθηκε για ανάλογους όπως πληροφορούμαστε λόγους.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως, τόσο το Απολλώνειο το οποίο στον ΠΑΣΙΝ εκπροσωπούσε ο Δρ. Περδίος, όσο και η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ την οποία εκπροσωπούσε ο Δρ. Αγαθαγγέλου έπαψαν και τους δύο και τους δύο αντίστοιχα, διορίζοντας άλλους εκπροσώπους στις θέσεις τους.
 
Μιλώντας στον REPORTER ο Δρ. Αχιλλέας Περδίος εξήγησε τους λόγους της παραίτησής του, που έχουν να κάνουν σύμφωνα με τον ίδιο, με τις διαφωνίες που προέκυψαν στον τρόπο χειρισμού των θεμάτων που αφορούν τον διάλογο με τον ΟΑΥ και την ένταξη των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο ΓΕΣΥ.
 
«Είχα στείλει μια επιστολή στον ΟΑΥ, με την οποία ζητούσα ενημέρωση και κάποια στοιχεία που θα βοηθούσαν τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια να αποκτήσουν εικόνα για το ΓΕΣΥ. Μετά από τη δεύτερη προειδοποιητική επιστολή που απέστειλα στον ΟΑΥ, ο Οργανισμός απάντησε και έδωσε τα στοιχεία που ζητήσαμε», ανέφερε.
 
«Θεώρησα σωστό», συνέχισε ο Δρ. Περδίος, «να αποστείλω όλα τα στοιχεία και στα 39 μέλη του ΠΑΣΙΝ και ακολούθως να τα προσκαλέσω για διαβούλευση, ώστε να διαμορφώσουμε τις τελικές μας απόψεις, πριν μπούμε σε διάλογο με τον ΟΑΥ».
 
Σύμφωνα με τον Δρ. Περδίο, στην πρόθεση του για διάλογο με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας τέσσερα ιδιωτικά νοσηλευτήρια αντέδρασαν. Πρόκειται όπως ανέφερε για το Αρεταίειο Νοσοκομείο, την Πολυκλινική Υγεία, το American Medical Center και το Απολλώνειο.
 
«Κάποια ιδιωτικά νοσηλευτήρια εκ προοιμίου δεν θέλουν να συμμετάσχουν στο ΓΕΣΥ. Και να τα χρυσώσουν δεν πρόκειται να μπουν διότι τα βολεύει η υφιστάμενη κατάσταση», τόνισε ο παραιτηθέντας πρόεδρος του ΠΑΣΙΝ.
 
Όσον αφορά την εικόνα που έχει ως παραιτηθής του ΠΑΣΙΝ για τις προθέσεις των άλλων ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, πέραν των τεσσάρων που αντιδρούν έντονα, ο Δρ. Περδίος σημείωσε πως τα πλείστα νοσηλευτήρια ζητούν και θέλουν τη διαβούλευση, ώστε να διαμορφώσουν πλήρη εικόνα για το καθεστώς λειτουργείας τους σε περιβάλλον ΓΕΣΥ.
 
«Μέχρι στιγμής», κατέληξε ο Δρ. Περδίος, «τα πλείστα ιδιωτικά νοσηλευτήρια δεν έχουν εκφράσει άποψη, αφού δεν εκπροσωπούνται στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΙΝ».

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη