Δύσκολους μήνες στην παιδεία προαναγγέλλει ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ

Δύσκολοι οι επόμενοι μήνες στον τομέα της παιδείας, προβλέπει πως θα είναι ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννος Σωκράτους,  αφού είναι πολλά τα ανοικτά μέτωπα συζήτησης ανάμεσα σε Υπουργείο Παιδείας και εκπαιδευτικές οργανώσεις, με αρχή την κοινή συνεδρία που θα έχουν οι δύο πλευρές ,την ερχόμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, η κοινή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 2:00 το μεσημέρι, ενώ αργότερα ο αρμόδιος υπουργός θα συναντηθεί με την ΟΛΤΕΚ, ώστε να συζητήσουν τα θέματα που αφορούν την Τεχνική Εκπαίδευση.

Όσον αφορά τις ΟΕΛΜΕΚ και ΠΟΕΔ, οι συναντήσεις θα οριστούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, με σκοπό να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:
«Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019,., στο Υπουργείο, κοινή συνάντηση με τις τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Ακολούθως, θα πραγματοποιήσει χωριστές συναντήσεις με την κάθε Οργάνωση για συζήτηση θεμάτων που αφορούν την κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, στις 3:30 μ.μ. θα υπάρξει συνάντηση με την ΟΛΤΕΚ, ενώ με την ΟΕΛΜΕΚ και την ΠΟΕΔ θα οριστούν συναν τήσεις τις αμέσως επόμενες μέρες».
 
Κατά τη συνάντηση τους με τον αρμόδιο υπουργό οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα θέσουν επί τάπητος σειρά θεμάτων, όπως είναι η αξιολόγηση του μαθητή αλλά και τα επίμαχα εργασιακά ζητήματα τα οποία βρίσκονται στο τραπέζι του διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών, στο πλαίσιο της Μεικτής Επιτροπής Προσωπικού Εκπαίδευσης (ΜΕΠΕΥ).

Σύμφωνα με τοποθέτηση του στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, σημειώνει τα εξής σημαντικά θέματα:

1. Ενιαίο Σύστημα Αξιολόγησης του/της Μαθητή/-τριας – Εξετάσεις Τετραμήνων (παραδίδουμε τις θέσεις μας μέχρι τις 18 Ιανουαρίου),

2. Πρόταση για την Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού και του Εκπαιδευτικού Έργου (τίθεται ενώπιον των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου),

3. Επίμαχα Εργασιακά θέματα στη ΜΕΠΕΥ (ολοκλήρωση του διαλόγου μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου) και συζήτηση των θεμάτων που ενέγραψαν οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις στη συνέχεια,
 
4. Συνταξιοδοτικά δικαιώματα Εκπαιδευτικών που δεν καλύπτονται από οποιοδήποτε υφιστάμενο Σχέδιο,

5. Σχέδιο Πρόωρης Αφυπηρέτησης Εκπαιδευτικών,

6. Θέματα Ασφάλειας και Υγείας Μαθητών/-τριών και Εκπαιδευτικών,

7. Θέματα Βίας και Παραβατικότητας,
 
8. Ασυμβατότητα Αναλυτικών Προγραμμάτων με τον πραγματικά διαθέσιμο διδακτικό χρόνο, σε κάποια, τουλάχιστον, γνωστικά αντικείμενα,

9. Εισφορές των Δημοσίων Υπαλλήλων στο ΓεΣΥ κ.ά.

Αυτούσια η τοποθέτηση του κ. Σωκράτους:
 
 

Δειτε Επισης

Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ να προσπαθήσουν για σύμβαση οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
Πώς απαντά η Υπ. Ασθενοφόρων για το περιστατικό με τη λιπόθυμη μαθήτρια-«Δεν ήταν επείγον»
Καταβολή επιδόματος μονογονεϊκής οικογένειας σε μητέρα ζητά η Λοττίδη-Απέρριπταν αιτήσεις της για 2,5 χρόνια