«Όχι» στο ΓΕΣΥ και από την Χειρουργική Εταιρεία Κύπρου

Η Χειρουργική Εταιρεία Κύπρου συστήνει στα μέλη της να μην ενταχθούν στην παρούσα φάση στο Γενικό Σύστημα Υγείας, ωστόσο, σημειώνει ότι θα κρατήσει την πόρτα του διαλόγου ανοικτή.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, ύστερα από τη χθεσινή έκτακτη συνέλευση της, η   Χειρουργική Εταιρεία Κύπρου εκφράζει την ετοιμότητα της να ενταχθεί στο ΓεΣΥ αν πεισθεί τεκμηριωμένα για την ασφαλή παροχή φροντίδας υγείας προς τους τους ασθενείς.

Η ΧΕΚ δηλώνει πως υποστηρίζει την εφαρμογή του ΓεΣΥ δεδομένου ότι έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για να είναι βιώσιμο, ενώ σημειώνει ότι στηρίζει τις αποφάσεις της έκτακτης γενικής συνέλευσης του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και τις ενέργειες του για τη βελτίωση του ΓεΣΥ.

Προσθέτει πως υποστηρίζει την εφαρμογή του ΓεΣΥ, ωστόσο, απαιτεί ασφαλείς ποιοτικές και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, αφού είναι πεπεισμένη ότι δεν έχει γίνει η σωστή προεργασία από τους αρμοδίους.

Όπως αναφέρει «το ΓεΣΥ πρέπει να διασφαλίζει σωστές απολαβές στους παρόχους» και καλεί κατά κύριο λόγο την κυβέρνηση να αντιληφθεί την ευθύνη της και να δεσμευτεί για κάλυψη των τυχόν ελλειμμάτων,  για τα επόμενα 5 χρόνια.

Επίσης, ζητά τον διαχωρισμό αμοιβής ιατρών νοσηλευτηρίων και ξεκάθαρη αμοιβή ανά ιατρική πράξη, καθώς και ενιαία αντιμετώπιση, εργασιακή και μισθολογική των Χειρούργων της Κύπρου -ιδιωτών και κρατικών- και την ανάληψη της επαγγελματικής ευθύνης από τον ΟΑΥ.

Δειτε Επισης

Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας
Ανάγκη βελτίωσης νομοθεσίας για Nέο Σύστημα Διορισίμων-Αναμένεται συνάντηση ΟΛΤΕΚ με ΥΠΑΝ
Απεργούν οι μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι-Ζητούν αυξήσεις μισθών, ωφελήματα και Συλλογική Σύμβαση
Με περικοπές σε ενοίκια και φοιτητικά επιδόματα ο προϋπολογισμός ΤΕΠΑΚ-Αρχίζει έλεγχο το ΥΠΑΝ
Μιχαηλίδου: Χρέος να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας
Προβληματίζουν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Δεν επηρεάστηκε ο τουρισμός στην Κύπρο
Άνοδος σχεδόν 10% στις τουριστικές αφίξεις τον Μάρτιο
Παίρνει θέση το Τμήμα Δασών-«Συντήρηση μόνο οδικού δικτύου στον Ακάμα»
Δωρεάν είσοδο σε μνημεία για την Πέμπτη εξήγγειλε το Τμήμα Αρχαιοτήτων