Κηδεύτηκε στην Κατερίνη ο Κύπριος σκηνοθέτης Ανδρέας Μιχαήλ

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και στην παρουσία εκατοντάδων αγαπημένων φίλων και μαθητών του, κηδεύτηκε τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Κατερίνης ο Κύπριος σκηνοθέτης, Ανδρέα Μιχαήλ, ο οποίος απεβίωσε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο.
 
Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΚΟΕ) αναφέρει ότι «η κυπριακή παροικία και ο κόσμος του πολιτισμού στην Ελλάδα έγιναν φτωχότεροι με τον θάνατο του μεγάλου σκηνοθέτη και πνευματικού ανθρώπου Ανδρέα Μιχαήλ, ιδρυτή και Προέδρου του Συλλόγου Κυπρίων Πιερίας ‘Ο Ευαγόρας’».
 
Προσθέτει ότι «ο Ανδρέας Μιχαήλ ήταν ένας καταξιωμένος σκηνοθέτης του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης και σπουδαίος παιδαγωγός, αφού από το δραματικό εργαστήρι που ίδρυσε στην Κατερίνη, πέρασαν 1700 παιδιά, στα 22 χρόνια της λειτουργίας του».
 
Ο εκλιπών «αγαπούσε με πάθος την Κύπρο, και ήταν από τα πιο δραστήρια στελέχη της κυπριακής παροικίας, ενώ πρωτοστάτησε στη διοργάνωση εκδηλώσεων και θεατρικών έργων για την Κύπρο, στην Κατερίνη, στη Θεσσαλονίκη και σε ολόκληρη της Ελλάδα».
 
Ο Ανδρέας Μιχαήλ συνεργάστηκε για πάνω από 20 χρόνια με την ΟΚΟΕ «και κρατούσε άσβεστη τη φλόγα της Κύπρου στην ευρύτερη περιοχή της Πιερίας».
 
 «Ήταν ένα άξιο τέκνο της πατρίδας, αιωνία του η μνήμη», καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΚΟΕ.
 
 Στο τέλος της εξοδίου ακολουθίας η Κύπρια εκπαιδευτικός που υπηρετεί στην Κατερίνη, Αιμιλία Ζαχαριάδου, απάγγειλε ποίημα του επίσης Κύπριου, Μιχάλη Χατζημιχαήλ, που γράφτηκε την Κυριακή 6/1/2019, στη μνήμη του Ανδρέα Μιχαήλ.

Δειτε Επισης

Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι