Ικανοποιητική εισροή, αλλά παραμένουν χαμηλά τ’ αποθέματα νερού στα φράγματα

Μπορεί ο Δεκέμβριος να ήταν ο τρίτος καλύτερος μήνας της τελευταίας δεκαπενταετίας όσον αφορά τις εισροές νερού στα φράγματα, ωστόσο τα αποθέματα παραμένουν ακόμη σε χαμηλά επίπεδα και θα χρειαστούν ακόμη μεγαλύτερες εισροές ώστε να φθάσουν σε ικανοποιητικά επίπεδα.
 
Σύμφωνα με τον α’ τεχνικό μηχανικό του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων Φαίδρο Ρουσή, μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις συνεχίζεται μια ικανοποιητική εισροή νερού στα φράγματα.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Ρουσής, το τελευταίο 48ωρο έχει ληφθεί, ήδη, πρόσθετα ένα εκατομμύριο επτακόσιες χιλιάδες κυβικά μέτρα σε όλα τα φράγματα, ποσότητα με την οποία η πληρότητα έχει φθάσει στο 16,8% και τα αποθέματα στα 48,9 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.
 
«Έχουμε ξεπεράσει τα περσινά αποθέματα που ήταν 37 εκατομμύρια, με 13,1% το ποσοστό πληρότητας, και πιστεύουμε ότι θα πάμε πολύ καλύτερα τις επόμενες μέρες, βδομάδες και μήνες», υπέδειξε ο Φαίδρος Ρουσής.
 
«Είναι ένας πολύ καλός μήνας ο Δεκέμβρης, ο τρίτος καλύτερος της τελευταίας δεκαπενταετίας, όσον αφορά τις εισροές. Τα αποθέματα όμως συγκαταλέγονται ακόμα στις τρεις χειρότερες χρονιές. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε τις επόμενες μέρες μεγαλύτερες εισροές, ώστε να ξεπεραστούν τα ποσοστά στα οποία έχω αναφερθεί», επισήμανε.
 
Η βροχόπτωση
Σημειώνεται πως σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιοποίησε η Μετεωρολογική Υπηρεσία η μέση ποσότητα βροχόπτωσης που έπεσε στις ελεύθερες περιοχές τον Δεκέμβριο ανήλθε στο 169% της κανονικής.
 
Από την 1η Οκτωβρίου 2018 μέχρι το πρωί της 1ης Ιανουαρίου 2019, η συνολική βροχόπτωση ανήλθε στα 284,2 χιλιοστά και αντιστοιχεί στο 148% της κανονικής ποσότητας βροχόπτωσης για την ίδια περίοδο.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, η μέση ολική ποσότητα βροχόπτωσης από την 1η Δεκεμβρίου 2018 μέχρι το πρωί της 1ης Ιανουαρίου 2019 ανήλθε στα 178,3 χιλιοστά, ενώ η μέση ολική ποσότητα βροχόπτωσης του τελευταίου 24ώρου ανήλθε στα 20,2 χιλιοστά.
 
Η μεγαλύτερη ποσότητα βροχόπτωσης κατά την ίδια περίοδο σημειώθηκε στον αερολιμένα Πάφου με 294 χιλιοστά που αντιστοιχεί στο 300% της κανονικής βροχόπτωσης για την περιοχή και ακολουθούν τα Πλατάνια με 267,9 χιλιοστά βροχόπτωσης (144% της κανονικής), η Πάνω Παναγιά με 256 χιλιοστά (160% της κανονικής) και ο Σαϊττάς με 242,5 χιλιοστά (175% της κανονικής).

Δειτε Επισης

Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες
Στη δημοσιότητα επιστολή ΥΠΕΣ για τ/κ κινηματογράφο έδωσε ο Δήμος Λεμεσού
Μ. Δαμιανός: Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει προσπάθειες ιατρικής κοινότητας
«Προς αξιοποίηση η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη»-Όσα ισχυρίζεται ειδικός
ΕΒΕ Πάφου: Καμία προσφορά για γέφυρα σύνδεσης βιομ. περιοχών Μεσογής–Τρεμιθούσας
Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα-Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον παρβοϊό στην Κύπρο-Τα συμπτώματα και ο τρόπος μετάδοσης στα παιδιά
Απονομή σε Κύπρια 1ου Βραβείου Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO