Όλα όσα θα γίνουν το 2019 και δεν το ξέρετε… Ο καζαμίας του REPORTER

Το 2018 μας αποχαιρέτησε πριν από μερικές ώρες, αφήνοντας πίσω του σημαντικά και ασήμαντα γεγονότα(αναλόγως οπτικής γωνίας αντίκρισής τους), που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο όμως, σημάδεψαν την επικαιρότητα της χρονιάς που έφυγε.
 
Το 2019 βρίσκεται ήδη εδώ, και μολονότι είθισται να λέγεται πως το μέλλον είναι απρόβλεπτο και κανείς δεν ξέρει τι μας ξημερώνει, σίγουρο είναι πως και ο νέος χρόνος θα είναι γεμάτος από γεγονότα, σημαντικά και ασήμαντα.
 
Ο REPORTER, ευρισκόμενος πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από την επικαιρότητα, αποτολμά και σας ενημερώνει για όλα όσα θα ζήσουμε τους επομένους δώδεκα μήνες. Προσφέροντάς σας τον Καζαμία του νέου έτους σερβιρισμένο στο πρωτοχρονιάτικο πιάτο σας…
 
Ιανουάριος: Η χρονιά ξεκινά δυναμικά στο Κυπριακό με την Τζέιν Χολ Λουτ να κάνει τη διαδρομή Λευκωσία-Άγκυρα-Αθήνα, πιο συχνά απ’ ότι από το σπίτι της στο... κομμωτήριο. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, εξακολουθεί να προσπαθεί να πείσει το ΑΚΕΛ πως δεν θέλει λύση δύο κρατών, ενώ ο Ακιντζί συνεχίζει να ρίχνει ευθύνες στον Αναστασιάδη για τα πάντα.  Από την έλευση του 2018, σαν να μην πέρασε μια μέρα. 
 
Φεβρουάριος: Καυτός Φεβρουάριος στην Παιδεία, με συντεχνιακούς των εκπαιδευτικών να ετοιμάζουν την πρώτη πορεία του 2019 προς το Προεδρικό. Από τις προετοιμασίες δεν λείπουν φυσικά τα φανελάκια με τα συνθήματα κατά του Χαμπιαούρη, ο οποίος βρίσκεται και πάλι στην ΑΚίΔΑ των εκπαιδευτικών. Την παραίτησή του ζητά σύσσωμη η ηγεσία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να στηρίζει ξανά τον Υπουργό του.
 
Μάρτιος: Αρχίζουν οι σειρήνες για ανασχηματισμό της Κυβέρνησης με την ονοματολογία να δίνει και να παίρνει. Οι πολιτικοί συντάκτες προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τις σκέψεις του Προέδρου της Δημοκρατίας... Θα πληρώσει ακριβά το χαλούμι ο Λακκοτρύπης; Θα αντέξει ο Χαμπιαούρης την πίεση των εκπαιδευτικών; Πώς τα πάει ο Χάρης με το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Οικονομικών; Αλλάζει Υπουργείο ο Καδής; Ο Ιωνάς; Πάει σε άλλο Υπουργείο ή…κάπου αλλού; Όλες οι απαντήσεις σε τρεις μήνες από σήμερα! 
 
Απρίλιος: Οι εξελίξεις στο Κυπριακό είναι καταιγιστικές, καθώς η Τζέιν Χολ Λουτ συγκαλεί διάσκεψη Τύπου στο Λήδρα Πάλας και παρουσιάζει τους όρους αναφοράς για το Κυπριακό. Η κατά τα άλλα «άφωνη» Αμερικανίδα, εμφανίζεται για πρώτη φορά με διαφορετική ενδυμασία απ’ ότι την είχαμε συνηθίσει κατά τις προηγούμενες επισκέψεις της στην Κύπρο. Δέχεται σωρεία ερωτήσεων από τους δημοσιογράφιας και δεν αφήνει τίποτα να πέσει στο έδαφος. Προεδρικό και κατεχόμενα ακούν αποσβολωμένοι την Λουτ να δηλώνει για Αναστασιάδη και Ακιντζί πως ''εν εκαταλάβαν με ποιαν έχουν να κάνουν'', και στο μυαλό όλων αρχίζει να τριγύρνα η ίδια σκέψε.  Πόσο καλά περνούσαν με τον Έιντε.
 
Μάιος: Σπάει η παντοκρατορία του ΑΠΟΕΛ στο κυπριακό πρωτάθλημα, το οποίο χάνει το πρωτάθλημα στο νήμα από τη Νέα Σαλαμίνα του Σάββα Πουρσαϊτίδη. Ο Ελλαδίτης τεχνικός κερδίζει στο ΓΣΠ την πρώην ομάδα του με γκολ των Μαργκάσα και Κίνγκσλει, και πανηγυρίζει το πρώτο του πρωτάθλημα ως προπονητής. Οι οπαδοί των ερυθρολεύκων ξεχύνονται στους δρόμους για να πανηγυρίσουν το πρώτο πρωτάθλημα της ομάδας τους στην πρώτη κατηγορία. Λίγες μέρες αργότερα, η αρμάδα του Πουρσαϊτίδη λυγίζει και τον Απόλλωνα στον τελικό Κυπέλλου, κατακτώντας το νταμπλ χάρη στο γκολ του Τάαμαρι που μετακόμισε στο Αμμόχωστος κατά την μετεγγραφική περίοδο Ιανουαρίου. 
 
Ιούνιος: Μπαίνουν οι ζέστες, ανεβαίνει και το θερμόμετρο των γεωτρήσεων, με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να κλιμακώνει τις απειλές κατά της Κύπρου. Την ίδια ώρα, η Exxon Mobil που παρά τις τουρκικές απειλές προχωρά απτόητη το ερευνητικό της πρόγραμμα, βρίσκει τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στον Δελφίνο. Έτσι, φθάνει εκτάκτως στη Λευκωσία ο Ντόναλτ Ντραμπ για να παραστεί σε μεγάλη πανηγυρική εκδήλωση που αποφασίζει να διοργανώσει η Κυβέρνηση στην ανακαινισμένη Πλατεία Ελευθερίας, η οποία παρεμπιπτόντως έχει παραδοθεί μετά από 13 χρόνια, τρεις δήμαρχους και 100 δημοτικούς συμβούλους. Πρόσκληση αποστέλλεται από την Λευκωσία και στον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απαντά πως αν έρθει, θα το κάνει μόνο συνοδευόμενος από την...Αισιέ! 
 
Ιούλιος: Το ΓΕΣΥ είναι πλέον γεγονός και οι Κύπριοι απολαμβάνουν επιτελούς ένα ολοκληρωμένο και ποιοτικό σύστημα υγείας. Οι γιατροί δηλώνουν με περηφάνια πως χάρη στη δική τους επιμονή και τις δικές τους πιέσεις προς την Κυβέρνηση υλοποιήθηκε ένα όραμα πολλών χρόνων, ενώ ο Μαρίνος Σιζόπουλος, εκ γενετής υπέρμαχος του ΓΕΣΥ, μοιράζει έξω από τα νοσοκομεία σοσιαλιστικές ευχές στους ασθενείς. Τους εύχεται καλορίζικο και να το χαίρονται, ενώ την ίδια ώρα υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, διαβάζει αποσβολωμένος από τον REPORTER, γιατρούς και Σιζόπουλο να πανηγυρίζουν. Στην κρυφή συνομιλία του στο messenger με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, του ζητά να ερευνήσει αν... στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε.      
 
Αύγουστος: Οι Κύπριοι τρέχουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, το ίδιο όμως κάνουν και οι πολιτικοί αρχηγοί. Ο Νίκαρος φεύγει (ξανά) για Σεϋχέλες μαζί με όλη την οικογένεια. Ο Αβέρωφ δεν αλλάζει την γενέτειρα του Αργάκα, ενώ θα κάνει και πολλές βουτιές στο Λατσί. Ο Άντρος πάει στην Μόσχα γιατί η ζέστη τον κτυπά στο κεφάλι, ενώ ο Νικόλας επιλέγει τη Νέα Υόρκη όπου θα πιει και έναν καφέ με τον Αντόνιο Γκουτέρες.
 
Ο Σιζόπουλος πάει στον μαγευτικό Πρωταρά, ενώ κάνει παράλληλα και τις βόλτες του από Ακάμα και Μαρίνα Λεμεσού. Η Θεοχάρους δεν θα μπορούσε να μην επιλέξει το Ναγκόρνο Καραμπάχ για να σταθεί δίπλα στους Αρμένιους κατοίκους της περιοχής. Ο Γιώργος Λιλλήκας πάει στο Λονδίνο για να ξεσκάσει, ενώ ο Περδίκης καταλήγει στον αγαπημένο του Πύργο Τυλληρίας για να αναπληρώσει δυνάμεις ενόψει φθινοπώρου. Ο Χρήστος Χρήστου του ΕΛΑΜ παίρνει την αγαπημένη του Εύα Κυριάκου και περνούν τις διακοπές τους, πού αλλού; Στην Ελλάδα φυσικά!
 
Σεπτέμβρης: Μετά το περσινό χουνέρι όπου χάθηκε το εμπορικό σήμα για το χαλούμι, η Κύπρος εφεσιβάλλει την απόφαση για την κατοχύρωση του σε βρετανική Εταιρεία. Ακολούθως κατοχυρώνεται ως κυπριακό προϊόν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο στο Προεδρικό. Εκεί τους ανακοινώνει ότι ο Υπουργός Εμπορίου Γιώργος Λακκοτρύπης θα αναλάβει ρόλο ψήστη και θα τους κεράσει τι άλλο; Μα φυσικά χαλούμι ψητό στα κάρβουνα για να γιορτάσουν την επιτυχία τους.
 
Οκτώβριος: Το νέο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα διανύει ήδη τις πρώτες του αγωνιστικές. Ο ΑΠΟΕΛ χάνει από την Ένωση στο Παραλίμνι και ο Πρόδρομος Πετρίδης απολύει τον Σάββα Πουρσαϊτίδη, τον οποίο είχε προσλάβει τον Ιούνιο μετά την απομάκρυνση του Πάολο Τραμετσάνι. Είχε προηγηθεί βαριά ήττα του ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ από την Ατλέτικο Μαδρίτης εκτός έδρας με...1-0. 
Την ίδια ώρα, ο Σταύρος Παπασταύρου πανηγυρίζει το εκρηκτικό ξεκίνημα της Ομόνοιας η οποία έχει τέσσερις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια. Ο Απόλλωνας του Σωφρόνη Αυγουστή μπήκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Η Ανόρθωση ανακοινώνει την πρόσληψη του Δημήτρη Μασιά στη θέση του Τεχνικού Διευθυντή. Πρώτη του απόφαση, η επιστροφή του Τιμούρ Κετσπάγια στον πάγκο της ομάδας. 
 
Νοέμβριος: Αναστασιάδης και Ακιντζί πάνε για δείπνο στο Λήδρα Πάλας. Το μενού περιέχει σούβλα, το παραδοσιακό κυπριακό χαλούμι και φυσικά άφθονο ουίσκι. Οι δύο ηγέτες αποφασίζουν την επανέναρξη των συνομιλιών όπως και τη διάνοιξη του οδοφράγματος Πυροΐου. Ακολούθως προβαίνουν σε δηλώσεις στα Ε/κ και τα Τ/κ μέσα ενημέρωσης και διαφωνούν από αέρος για όσα συμφωνήθηκαν κατά το δείπνο. Τελικά μέσα σε ένα βράδυ οι συνομιλίες σταματούν πριν καν ξεκινήσουν, ενώ η Λουτ σηκώνει τα χέρια και παραιτείται από την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.
 
Δεκέμβριος: Έτοιμο είναι το σχέδιο συμπλεγματοποίησης Δήμων το οποίο ετοίμασε το Υπουργείο Εσωτερικών. Τα σχέδια του Κωνσταντίνου Πετρίδη χωρίζουν την Κύπρο σε μόλις πέντε Δήμους. Η πρωτεύουσα θα είναι η Χώρα στην οποία εντάσσονται η Λευκωσία, όλοι οι δήμοι εντός της πρωτεύουσας καθώς και τα χωριά της τέως Επαρχίας Λευκωσίας και του Οικοπέδου Μόρφου. Η Λεμεσός μαζί με όλους τους Δήμους και τα χωριά της Επαρχίας μετονομάζεται σε Νομό Νέας Ρωσίας, ενώ η Πάφος με όλους τους Δήμους και τα χωριά παίρνει το όνομα Φαιδωνούπολη.
 
Η πρώην Λάρνακα μαζί με τους Δήμους και τα χωριά της θα ονομαστεί Μικρή Βενετία. Η Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου μετονομάζεται πλέον και επίσημα σε Πόλη του Κολοκασιού.
 
*Όλο το παραπάνω κείμενο είναι προϊόν μυθοπλασίας
 

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»