Δυσφορία για ΠΙΣ στον ΟΑΥ-Καλεί τις Επιστημονικές Εταιρείες για ενημέρωση

Δυσφορία για τη στάση που εξακολουθεί να τηρεί ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος(ΠΙΣ) σε σχέση με τη ένταξη των μελών του στο Γενικό Σχέδιο Υγείας(ΓΕΣΥ), εκφράζεται από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας(ΟΑΥ), την ώρα που ο Οργανισμός ετοιμάζεται εντός των προσεχών ημερών να προβεί σε ανακοίνωση-πρόσκληση για εγγραφή των προσωπικών ιατρών στο ΓΕΣΥ, αρχής γενομένης από την 21η Ιανουαρίου.
 
Από πλευράς ΟΑΥ, επισημαίνεται το γεγονός ότι ο ΠΙΣ προέβη και εξακολουθεί να προβαίνει σε συνεχείς αναδιπλώσεις όσον φορά τα αιτήματα που θέτει προς ικανοποίηση, βγάζοντας πλέον μπροστά τις Επιστημονικές Εταιρείες προς καλλιέργεια αρνητικού κλίματος, και χωρίς ο Σύλλογος των γιατρών να έχει ακόμα τοποθετηθεί γραπτώς-όπως δεσμεύτηκε- επί των τελικών προτάσεων που του έχουν επιδοθεί.
 
Ταυτόχρονα, σημειώνεται το γεγονός ότι κατά τη διαπραγμάτευση που προηγήθηκε, η ηγεσία του ΠΙΣ έστελνε ανεπισήμως το μήνυμα προς τον ΟΑΥ ότι από τη στιγμή που θα βρεθούν οι κοινές συνισταμένες στο οικονομικό ζήτημα, δηλαδή αυτό της αμοιβής των γιατρών, θα βρίσκονταν και θα μπορούσε να υπάρξει κατάληξη και στα υπόλοιπα των ζητημάτων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ύστατη και απέλπιδα προσπάθεια της ηγεσίας του ΠΙΣ να φρενάρει το ΓΕΣΥ

«Ενώ λοιπόν τα βρήκαμε στο οικονομικό, προκύπτουν από πλευράς ΠΙΣ συνεχείς αναδιπλώσεις, με τρόπο που αδυνατούμε και εμείς οι ίδιοι να αντιληφθούμε πολλές φορές τι ακριβώς ζητούν», ανέφερε μιλώντας στον REPORTER, υψηλόβαθμη πηγή από τον ΟΑΥ.
 
Η ιδία πηγή, εμφανίστηκε πεπεισμένη πως παρά την αρνητική στάση που τηρεί έναντι του ΓΕΣΥ η ηγεσία του ΠΙΣ, και η οποία πλέον εκφράζεται μέσω των ηγεσιών των Επιστημονικών Εταιρειών του Συλλόγου, μια πολύ μεγάλη μερίδα γιατρών θα προχωρήσει με την εγγραφή της στο ΓΕΣΥ και δεν τίθεται θέμα ανατροπής των σχεδιασμών και χρονοδιαγραμμάτων, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που το υπό εφαρμογή ΓΕΣΥ στηρίζεται σχεδόν κατ’ απόλυτο τρόπο σε πολιτικό επίπεδο(σ.σ. σε επίπεδο κομμάτων) και δη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 
Όσον αφορά τα επόμενα βήματα, όπως έχει προαναφερθεί, ο ΟΑΥ προβαίνει εντός των αμέσως επόμενων ημερών σε ανακοίνωση-πρόσκληση για εγγραφή των προσωπικών ιατρών στο ΓΕΣΥ, αρχής γενομένης από την 21η Ιανουαρίου, ενώ στο μεσοδιάστημα, δηλαδή από την έκδοση της ανακοίνωσης-πρόσκλησης μέχρι και τις 21 του μήνα, θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια και ενημερωτικές συναντήσεις με τους γιατρούς σε όλη την Κύπρο.
 
Ταυτοχρόνως, και απορρίπτοντας κατηγορηματικά δημόσιες τοποθετήσεις Επιστημονικών Εταιρειών περί μη επαρκούς ενημέρωσής τους, πρόθεση του ΟΑΥ είναι να αποστείλει το προσεχές διάστημα πρόσκληση σε όλες τις Επιστημονικές Εταιρείες για πραγματοποίηση ενημερωτικών συναντήσεων.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ζητούν ενημέρωση για τοποθετηθούν επί του ΓΕΣΥ οι αναισθησιολόγοι

Παράλληλα, θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με τους εμπλεκόμενους στον τομέα των φαρμάκων φορείς, όπως είναι οι φαρμακοποιοί και οι προμηθευτές φαρμάκων.

Δειτε Επισης

Συνεχίζεται η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας, μεσολάβηση Βαφεάδη ζητούν οι συντεχνίες
Γιωρκάτζης: Το Φθινόπωρο θα παραδοθεί ο αναπλασθείς χώρος παλαιού ΓΣΠ
Μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα διαμερίσματα-Καταγράφηκαν 421 πωλήσεις
Λιγότεροι από 4 στους 10 Κύπριους έχουν καλό επίπεδο χρηματοοικονομικών γνώσεων
Σε επ' αόριστον απεργία κατήλθαν εργαζόμενοι στο λιμάνι Λάρνακας
Στην Κύπρο 1.400 ασθενείς με αιμοσφαιρινοπάθειες
Στους 29 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στη ατμόσφαιρα
Συνεχίζουν να μην καταγράφονται από την Αστυνομία οι διελεύσεις των επανεγκατασταθέντων-Χάνονται επιδόματα
Οι δικαιούχοι οικονομικής στήριξης στο «κτίΖΩ» και η επιπλέον βοήθεια που παρέχει το ΥΠΕΣ
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ