Κυριακή 18 Αυγ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Στους δρόμους 100 ένοικοι πολυκατοικίας στη Λευκωσία-Έξωση από τους ιδιοκτήτες

  19/12/2018 11:27
Στους δρόμους 100 ένοικοι πολυκατοικίας στη Λευκωσία-Έξωση από τους ιδιοκτήτες

Στους δρόμους 100 ένοικοι πολυκατοικίας στη Λευκωσία-Έξωση από τους ιδιοκτήτες

  19/12/2018 11:27
Αίσθηση προκαλεί το χθεσινοβραδινό ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, αναφορικά με τον εξαναγκασμό περίπου εκατό ενοίκων πολυκατοικίας στο κέντρο της Λευκωσίας να εκκενώσουν τα διαμερίσματά τους και να φύγουν από αυτά, λαμβάνοντας μάλιστα όπως αναφέρουν, πολύ μικρή προειδοποίηση οκτώ ημερών.   
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, και όπως καταγγέλλουν οι ένοικοι, οι ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας τις τελευταίες τέσσερις μέρες διέκοψαν την παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος.
 
Ανάμεσα στους ένοικους που αναγκάστηκαν άρον-άρον να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματά τους, καθότι η προθεσμία που τους δόθηκε έληγε χθες, βρίσκεται μία έγκυος και οικογένειες με παιδιά.
 
Τον χώρο επισκέφθηκε χθες λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας με τη συνοδεία αστυνομικών, προκειμένου να καταγράψει την κατάσταση και σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν.
 
Σημειώνεται πως οι ένοικοι βρέθηκαν σήμερα το πρωί πλησίον του κυκλικού κόμβου «όχι» στη Λευκωσία, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την έξωση από τα διαμερίσματα που ενοικιάζουν.
Ενα
«Τέτοιες πράξεις και συμπεριφορές είναι απαράδεκτες και, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, παράνομες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ, σημειώνοντας πως οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους οφείλουν να παρέμβουν, τόσο προς την κατεύθυνση της αποτροπής της παρανομίας εκ μέρους του ιδιοκτήτη όσο και προς την κατεύθυνση της φροντίδας και της ανακούφισης των ενοίκων.
 
«Η Κύπρος λαμβάνει κονδύλια ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ περίπου για να τα διαθέτει για τις ανάγκες προσφύγων και αιτητών πολιτικού ασύλου και τα αρμόδια Υπουργεία έχουν ευθύνες τις οποίες οφείλουν να αναλαμβάνουν», σημειώνει το ΑΚΕΛ.
Δύο
«Η απαράδεκτη έξωση των 100 περίπου συνανθρώπων μας από διαμερίσματα στη Λευκωσία επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας γύρω από αυτά τα ζητήματα και αποτελεί ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση για διαμόρφωση σωστής στεγαστικής πολιτικής η οποία να επικεντρώνεται στα ασθενέστερα στρώματα της κοινωνίας», αναφέρει η ΕΔΕΚ, παραθέτοντας προτάσεις τις οποίες έχει καταθέσει προς άμεση αντιμετώπιση του φαινομένου.
 
Έκκληση προς την κυβέρνηση να καταρτίσει ολοκληρωμένο σχέδιο για τη στεγαστική πολιτική, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υπάρχουσα κατάσταση που, ούτε κρύβεται ούτε μπορεί να συνεχιστεί, κατά την έκφρασή του, απηύθυνε ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης.
 
«Θυμίζουμε», είπε, «ότι μόνο για το έτος 2017 είχαμε 129 άστεγους γνωστούς στις κρατικές υπηρεσίες, που σύμφωνα με πληροφορίες οι 20 ήταν Ελληνοκύπριοι, ενώ δεν υπάρχει αρχείο για να γνωρίζουμε πόσοι από αυτούς είναι μακροχρόνια άστεγοι. Αυτή η απρόσωπη και σκληρή πολιτική πρέπει να μετατραπεί άμεσα σε ανθρωποκεντρική στεγαστική πολιτική».
Τρία
Τέσσερα


ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: 

 
Πίσω στην αρχή της σελίδας