Στους δρόμους 100 ένοικοι πολυκατοικίας στη Λευκωσία-Έξωση από τους ιδιοκτήτες

Αίσθηση προκαλεί το χθεσινοβραδινό ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, αναφορικά με τον εξαναγκασμό περίπου εκατό ενοίκων πολυκατοικίας στο κέντρο της Λευκωσίας να εκκενώσουν τα διαμερίσματά τους και να φύγουν από αυτά, λαμβάνοντας μάλιστα όπως αναφέρουν, πολύ μικρή προειδοποίηση οκτώ ημερών.   
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, και όπως καταγγέλλουν οι ένοικοι, οι ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας τις τελευταίες τέσσερις μέρες διέκοψαν την παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος.
 
Ανάμεσα στους ένοικους που αναγκάστηκαν άρον-άρον να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματά τους, καθότι η προθεσμία που τους δόθηκε έληγε χθες, βρίσκεται μία έγκυος και οικογένειες με παιδιά.
 
Τον χώρο επισκέφθηκε χθες λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας με τη συνοδεία αστυνομικών, προκειμένου να καταγράψει την κατάσταση και σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν.
 
Σημειώνεται πως οι ένοικοι βρέθηκαν σήμερα το πρωί πλησίον του κυκλικού κόμβου «όχι» στη Λευκωσία, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την έξωση από τα διαμερίσματα που ενοικιάζουν.
«Τέτοιες πράξεις και συμπεριφορές είναι απαράδεκτες και, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, παράνομες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ, σημειώνοντας πως οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους οφείλουν να παρέμβουν, τόσο προς την κατεύθυνση της αποτροπής της παρανομίας εκ μέρους του ιδιοκτήτη όσο και προς την κατεύθυνση της φροντίδας και της ανακούφισης των ενοίκων.
 
«Η Κύπρος λαμβάνει κονδύλια ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ περίπου για να τα διαθέτει για τις ανάγκες προσφύγων και αιτητών πολιτικού ασύλου και τα αρμόδια Υπουργεία έχουν ευθύνες τις οποίες οφείλουν να αναλαμβάνουν», σημειώνει το ΑΚΕΛ.
«Η απαράδεκτη έξωση των 100 περίπου συνανθρώπων μας από διαμερίσματα στη Λευκωσία επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας γύρω από αυτά τα ζητήματα και αποτελεί ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση για διαμόρφωση σωστής στεγαστικής πολιτικής η οποία να επικεντρώνεται στα ασθενέστερα στρώματα της κοινωνίας», αναφέρει η ΕΔΕΚ, παραθέτοντας προτάσεις τις οποίες έχει καταθέσει προς άμεση αντιμετώπιση του φαινομένου.
 
Έκκληση προς την κυβέρνηση να καταρτίσει ολοκληρωμένο σχέδιο για τη στεγαστική πολιτική, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υπάρχουσα κατάσταση που, ούτε κρύβεται ούτε μπορεί να συνεχιστεί, κατά την έκφρασή του, απηύθυνε ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης.
 
«Θυμίζουμε», είπε, «ότι μόνο για το έτος 2017 είχαμε 129 άστεγους γνωστούς στις κρατικές υπηρεσίες, που σύμφωνα με πληροφορίες οι 20 ήταν Ελληνοκύπριοι, ενώ δεν υπάρχει αρχείο για να γνωρίζουμε πόσοι από αυτούς είναι μακροχρόνια άστεγοι. Αυτή η απρόσωπη και σκληρή πολιτική πρέπει να μετατραπεί άμεσα σε ανθρωποκεντρική στεγαστική πολιτική».

 


ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: 

Δειτε Επισης

BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Το λάθος που κάνουμε όλοι-Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες