Διεθνές ενδιαφέρον ανάδειξης της Κύπρου σε περιφερειακή βάση σκοποβολής

Μεγάλες προοπτικές για την Κύπρο δημιουργεί η έγκριση του νομοσχεδίου για δημιουργία σύγχρονων σκοπευτηρίων, υπό αυστηρά κριτήρια ασφάλειας, που πέρασε πριν από λίγες από το Υπουργικό Συμβούλιο και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με αυστηρά κριτήρια πλέον η λειτουργία σκοπευτηρίων στην Κύπρο
 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε η μεγαλύτερη Διεθνής Συνομοσπονδίας Πρακτικής Σκοποβολής, ο πρόεδρος της οποίας απέστειλε επιστολή στον υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργο Λακκοτρύπη, ενημερώνοντας τον για την πρόθεση του να χρησιμοποιηθεί η Κύπρος για σκοπούς προπόνησης αθλητών από διάφορες χώρες.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επιστολή του Ρώσου πρόεδρου Vitaly Kryuchin που εξασφάλισε και φέρνει στο φως ο REPORTER, ζητά από τον αρμόδιο υπουργό λεπτομέρειες όσο αφορά τις πρόνοιες του νομοσχεδίου για τα σκοπευτήρια καθώς και για τις προοπτικές που δημιουργούνται για συνεργασία της Συνομοσπονδίας με την Κυπριακή Δημοκρατία.
 
Ο Vitaly Kryuchin μεταξύ άλλων αναφέρει στην επιστολή του ότι για τον ίδιο και την Διεθνή Συνομοσπονδία Πρακτική Σκοποβολή, «η Κύπρος αποτελεί ιδανικό μέρος για τους αθλητές από τη βόρεια, την Κεντρική Ευρώπη, τη Ρωσία και άλλες χώρες για να προπονούνται κατά τη χειμερινή περίοδο».
 
Όπως εξηγεί ο Ρώσος πρόεδρος, με αυτό τον τρόπο θα τους δοθεί η ευκαιρία για επέκταση της αγωνιστικής περιόδου στην Ευρώπη για όλη τη χρονιά.
 
«Δημιουργώντας μια βάση για το άθλημα μας στην Κύπρο, παρουσιάζεται μια στρατηγική ευκαιρία για την Συνομοσπονδία μας, αφενός να προωθηθεί το άθλημα στις χώρες  της νοτιοανατολικής Ευρώπης και αφετέρου να προωθηθεί η Κύπρος ως αθλητικός τουριστικός προορισμός».
 
Ο Ρώσος πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας στην επιστολή του προς τον Γιώργο Λακκοτρύπη, αναφέρει επίσης ότι «παρακολουθεί εδώ και αρκετό καιρό τις προσπάθειες για επικαιροποίηση της νομοθεσίας στην Κύπρο», ενώ ζητά όπως ενημερωθεί επίσημα για τους όρους της συνεργασίας με διεθνής αθλητικούς οργανισμούς.

 

Δειτε Επισης

Ανυπόστατα παράπονα για ποσότητα υγραερίου σε κυλίνδρους ενώπιον του Συνδέσμου Καταναλωτών
Αυτά είναι τα εξεταστικά κέντρα για τις Παγκύπριες Εξετάσεις κατά επαρχία
ΥΠΕΣ για σχέδιο ΚτίΖΩ-«Δεν θα υπάρξει σοβαρή παρέκκλιση από τα καθορισμένα χρονοδιαγράμματα»
Βιώσιμο ως το 2080 το ΤΚΑ-Πολιτική βούληση Κυβέρνησης για εξορθολογισμό επενδυτικής πολιτικής
Αναβολές με τη σέσουλα στην ΕΦ-Επιείκεια ΥΠΑΜ σε αθλητές, κάλεσμα Ελεγκτικής για επανεξέταση κριτηρίων
Στις 29 Μαΐου ξεκινά η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Νωρίτερα η καταβολή Κοινωνικών Παροχών ενόψει Πάσχα-Όλες οι πληροφορίες
Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων και αναβάθμιση του νοσοκομείου Τροόδους
Ενημέρωσε την Επιτροπή Προσφύγων για το σχέδιο ΚτίΖΩ ο Ιωάννου
Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία-Επιστρέφει η σκόνη την Τετάρτη