Αγανακτισμένοι οικοδόμοι προειδοποιούν με λήψη μέτρων

 
Εξουσιοδότηση να προχωρήσουν στη λήψη μέτρων, όποτε κριθεί αναγκαίο για υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και εφαρμογή των συμφωνηθέντων έλαβαν από τις επαρχιακές Γενικές Συνελεύσεις των Συντεχνιών Οικοδόμων, οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΔΕΟΚ.
 
Ανακοίνωση από την ΠΕΟ αναφέρει ότι «με τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της Οικοδομικής Βιομηχανίας, στην επαρχία Αμμοχώστου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018,  ολοκληρώθηκε ο κύκλος των Γενικών Συνελεύσεων των εργαζομένων στην Οικοδομική Βιομηχανία σε όλες τις επαρχίες».
 
Προσθέτει ότι «όλες οι γενικές συνελεύσεις πραγματοποιήθηκαν μέσα σε κλίμα ενότητας και διακατέχονταν από έντονο αίσθημα θυμού, αγανάκτησης, αλλά και αποφασιστικότητας, στέλνοντας το ξεκάθαρο μήνυμα στην Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (ΟΣΕΟΚ), να σεβαστεί επιτέλους τα συμφωνηθέντα και να καλέσει τα μέλη της να εφαρμόζουν τη Συλλογική Σύμβαση».
 
 «Ολες οι Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων έχουν διαμηνύσει ότι η υπομονή τους έχει εξαντληθεί, ενώ την ίδια ώρα εξέφρασαν την ετοιμότητα των εργαζομένων για να αγωνιστούν για τα αυτονόητα, δηλαδή την πλήρη εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης, που υπογράφεται από τα δύο μέρη και την επιστροφή όλων των αποκοπών που έγιναν από τους μισθούς και τα ωφελήματα τους», αναφέρει η ανακοίνωση.
 
Επίσης, «οι Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτή τη διαφορά που προέκυψε, να μην επιχειρήσουν να υποτιμήσουν την νοημοσύνη τους και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων».
 
Κάλεσαν την ΟΣΕΟΚ «να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα και να μην προσπαθεί με διάφορες σοφιστείες, να διαστρεβλώσει τα πραγματικά γεγονότα, επιδιώκοντας με αχρείαστες συζητήσεις, να ξεφύγει από την ουσία της διαφοράς που έχει προκύψει».
 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «όλες οι γενικές συνελεύσεις, κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας εξουσιοδότησαν με συντριπτική πλειοψηφία, τα Συμβούλια των Συντεχνιών Οικοδόμων, ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΔΕΟΚ, να προχωρήσουν στη λήψη μέτρων, όποτε κριθεί αναγκαίο, για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Σημειώνει ότι "το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα, αλλά και την πυξίδα για τη συνέχιση του αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωση".

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Συντεχνίας Οικοδόμων ΠΕΟ, διαβεβαιώνει "όλους τους εργαζόμενους του οικοδομικού κλάδου, ότι  θα εργαστεί μαζί και  με τις υπόλοιπες συντεχνίες του κλάδου, σε πνεύμα ενότητας για να πετύχει ο αγώνας μας, γιατί πρώτον το δίκαιο είναι με το μέρος των εργαζομένων και δεύτερον γιατί πολύ απλά το μόνο που ζητούν είναι να εφαρμόζονται τα αυτονόητα,  δηλαδή η Συλλογική Σύμβαση που υπογράφεται μεταξύ των δύο μερών".
 
Πηγή ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»